Niğde Milli Eğitim Vakfı tarafından yürütülen “Değerlerimle Öğreniyorum” projesi kapsamında Bor İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören öğrenciler, Roma Havuzu, Tyana Su Kemerleri, Gümüşler Manastırı, Niğde Kalesi ve Niğde Müzesini gezme fırsatı buldu.

 

Gençlik Spor Bakanlığı Gençlik projeleri kapsamında desteklenen Niğde Eğitim Vakfı’nın yürüttüğü ’Değerlerimle Öğreniyorum’ projesi kapsamında Bor İmam Hatip Lisesinde öğrenim gören 28 öğrenci Niğde’yi gezdi. Gerçekleşen gezide öğrenciler ilk olarak Kemerhisar Kasabasındaki Tyana Su Kemerlerini  daha sonra ise Bahçeli Kasabasındaki Roma Havuzunu gezip Gümüşler Manastırına gittiler. Gümüşler Manastırı sonrasında sinemada Kurtuluş Savaşı esnasında halkımızın karşılaştığı zorlukları ve yapılan fedakarlıkların anlatıldığı “Taş Mekteb” filmini izlediler. Niğde Kalesi gezisinden sonra yemek yenildi. Öğrenciler son olarak Niğde Müzesini gezip tarihimiz hakkında ilgi edindiler. Öğrencelere proje kapsamında kitaplar ve çeşitli hediyeler verilerek gezi son buldu.

 

“Değerlerimle Öğreniyorum” Proje koordinatörü Faruk ÇETİN: “Gezideki amacımız öğrencilerimizin ufuklarını genişletmek, Niğde’mizi ve milli kültürümüzü daha yakından tanımalarına yardımcı olmaktır.  Projemiz ile daha önce iki okulda seminer verdik ve olumlu sonuçlar aldık. Bu gezimiz de amacına uygun dolu dolu  bir etkinlik oldu. Öğrencilerimizi mutlukları ve memnuniyetleri gözlerinden okunuyordu. Öğrencilerimize böyle güzel bir gün yaşattığımız için de bizler mutlu olduk.” Dedi.


Proje kapsamında bunda sonra da 11 gezi ve 6 seminer ile etkinliklerin süreceğini belirten ÇETİN, bugün düzenledikleri gezide kendilerin destek olan herkese teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim