Bor Fen Lisesi 22. İnepo Çevre Olimpiyatında Türkiye 3. Oldu

Öğrencilerde çevre bilincinin geliştirilmesi, kültürel ve tarihi değerlerin korunması amacıyla düzenlenen 22. İnternational Project Oliympiad’ın (İNEPO/Çevre Proje Olimpiyatı Yarışması) Türkiye Finali için 5 farklı alanda * Biyoloji,*Fizik,*Kimya , *Çevre ve Sağlık ile* Enerji konularında Türkiye Finallerine 46 ilden 533 proje başvurmuş.



İlimiz toplam 7 proje ile müracaat etmiş, Okulumuzda 2 proje ile başvurmuş,5 proje elenmiş. Finale kalan projeler içinden 2 proje Okulumuza aittir. Bor Fen Lisemize ait olan iki proje Çevre Biyoloji ve Çevre Sağlık alanlarında ilimizi ve ilçemizi temsil hakkı kazanmıştır.


Türkiye genelinden 142 proje finalist olarak 05-06 /04/2014 tarihlerinde yarışmış,  okulumuz Bor Fen Lisesi Çevre ve Sağlık alanında DİATOMİT KULLANILARAK SİGARA KAYNAKLI AĞIR METAL TOKSİSİTESİNİN AZALTILMASI konu başlıklı projesi ile Danışman Biyoloji Öğretmenimiz Murat SAKARYA rehberliğinde, Öğrencilerimizden 11-B sınıfından  Anıl KIRTAY ve Emine Sümeyye SARI   yapılan değerlendirmede Türkiye 3. olmuşlar ve Bronz madalya kazanmışlardır.


Birinci olan projeler ise UNESCO’nun da (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı) desteklediği İNEPO’da lise kategorisinden seçilen iki proje ile 2015 yılında ABD’de dünyanın en büyük bilim ve Mühendislik fuarı İNTEL ISEF’te Türkiye’yi temsil edecektir.


Editör: TE Bilişim