TOKİ’nin yapımını üstlendiği Bor Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek okul inşaatının zamanından önce bitirilmesinin planlandığını söyledi.
 
Yatırımlardan sorumlu Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Yiğit, mühendislerle birlikte Bor’daki eski Şarap Fabrikası arsasında yapımı devam eden Fen Lisesi inşaatında incelemelerde bulunan Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, 24 derslikten oluşan modern okul binasının çağın gereklerine göre inşa edildiğini ifade etti.
 
Gelenekten Geleceğe Okul Projesi ile Selçuklu mimari tarzıyla yapılan Bor Fen Lisesi’nin 200 öğrencilik pansiyonu, kapalı spor salonu ile Niğde’nin örnek okulları arasında yer alacağını vurgulayan Alkan, “Yapımına geçtiğimiz aylarda başladığımız Fen Lisemizin inşaatını zamanından önce tamamlanacağını yüklenici firma ile yaptığımız görüşmeler ile tespit etmiş bulunuyoruz. Öğrencilerimizin her türlü ihtiyacının karşılanacağı modern okulumuz büyük ihtimalle ekim sonu kasım başında eğitim-öğretime başlayacaktır. Sözleşmeye göre yılbaşında bitirilmesi planlanan Bor Fen Lisesi’nin zamanından önce hizmete girecek olması bizleri mutlu etmiştir” diye konuştu.
 
Daha sonra Bor TOKİ Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yapımı devam eden 200 öğrencilik pansiyon inşaatını da gezen Milli Eğitim Müdür Vekili Alkan, inşaatta sona yaklaşıldığını ve bu eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayacağını da sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilişim