CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde Niğde ilinde üniversitenin iki önemli sorununu Bakana iletti ve  Niğde Dericilik Okulu’nun kapanması ile Tıp Fakültesinin durumunu sordu.

NİĞDE YİNE UNUTULDU
IPARD (Avrupa Birliği Kırsal Kalkınma Projesi) ve Havza Bazlı Hayvancılık Projesinde unutulan Niğde ilinin kapanan okul konusunda da unutulduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Bütçe sunuş konuşmasında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma çalışmaları başlatıldığını ve  5 pilot üniversite seçildiğini açıkladı. Bingöl, Burdur, Düzce, Kırşehir, Uşak Üniversitelerinin pilot yükseköğrenim kurumu olarak belirlendiğini belirtti. Uşak; tekstil, dericilik ve seramik alanında tercih edilen üniversite oldu. Sunum üzerine söz alan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Niğde Üniversitesine bağlı Niğde Meslek Yüksek Okulu Dericilik bölümünün kapalı olduğunu belirtti ve şöyle konuştu:“ Niğde Üniversitesinin dericilikle ilgili eğitim veren bölümü kapalı. Burada trilyonluk modern bir atölye de boş kaldı. Okula öğrenci alınmıyor. Sunuş konuşmanızda var, bazı üniversitelerde bölgesel kalkınma odaklı misyon farklılaşma projesine pilot yükseköğrenim kurumları belirlenmiş. Niğde Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Dericilik Bölümü bu bağlamda neden düşünülmedi? Niğde’nin Bor ilçesindeki dericilik yaygın ve gelişmiş bir kol. Burada dericilikle ilgili ben rektörümüzle görüştüm, “Öğrenci gelmiyor.” dedi. Bununla ilgili bir çalışma yapılamaz mı? Tesis çürüyor ve gerçekten yazık oluyor.”

TIP FAKÜLTESİ
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Sağlık Bakanlığı Bütçe görüşmelerinden sonra bu kere Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde de Niğde Tıp Fakültesi durumunu gündeme taşıdı. Bakanlıklar konu ile ilgili yazılı bilgi vereceklerini ifade ettiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde de, “Niğde Tıp Fakültesiyle ilgili bir yıl önce karar çıktı, Resmî Gazete’de yayınlandı ama Sağlık Bakanlığıyla hastane protokolü dahi şu anda daha imzalanmamış durumda. Bu da kaç yılında açılır, kaç yıl sürecek?”dedi. Bakanlığın yanıtı merakla bekleniyor.


 
Editör: TE Bilişim