Bor İlçesi Kamil Alakuş İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen “Okuyan Kazanır” kitap okuma yarışmasında bütün dereceleri kız öğrenciler elde etti.
 
Bor Kamil Alakuş İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen ve tüm ilçe genelini kapsayan “Okuyan Kazanır” kitap okuma yarışmasına 21 okuldan 80 öğrenci katıldı. Öğrencilerin iki ay süreyle 10 farklı kitabı okuyarak tamamladığı yarışmada toplam bin 200 TL ödül dağıtıldı.
 
Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Ecer ile öğretmen ve öğrencilerin katıldığı ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin tamamının kızlardan oluşması dikkat çekti.
 
Açılış konuşmasını yapan Okul Müdür Mustafa Çepel, Bor’da ilk kez böyle bir yarışmanın yapıldığına belirterek “Kitap okumanın zevkini  ve başarının mutluluğunu, ilçemize  ve köylerindeki diğer öğrencilere de tattırmak ve kitapların sihirli  dünyasıyla yeniden tanıştırmak için Kitap Okuma Yarışmasını düzenledik” dedi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, okumanın okumayı öğrenmekle başlayacağını ifade ederek okumakla öğrencilerin özgüvenlerin de arttığını vurgulayarak; “Okumakla geleceğinize yön verecek şekilde hareket etmeyi, kendinizle ve etrafınızla barışık olmayı öğreneceksiniz. Okullarımızda yapılan bu tür faaliyetleri önemsiyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ve rehber öğretmenlerine teşekkür plaketleri ile para ödülleri takdim edildi.
 
Yarışmada Bahçeli Gazi İlköğretim Okulu’ndan Kardelen Aydoğan birinci, Bor Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Dilek Doğan ikinci, Bor Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan Ramiya Arı üçüncü oldu.
 
OKUNAN KİTAPLAR:
S. NO:
KİTABIN ADI
YAZARI
YAYINEVİ
1
YALNIZ EFE
ÖMER SEYFETTİN
ELİPS
2
YANKILI KAYALAR
YILMAZ BOYUNAĞA
GENÇ TİMAŞ
3
BİR KÜÇÜK OSMANACIK VARDI
HASAN NAİL CANAT
GENÇ TİMAŞ
4
MESNEVİDEN SEÇME HİKAYELER
 
ELİPS
5
KÜÇÜK PRENS
A.DE EXUPERY
GÜL
6
HAVAYA UÇAN AT
PEYAMİ SAFA
ELİPS
7
OSMANCIK
TARIK BUĞRA
ÖTÜKEN
8
YER ALTINDA BİR ŞEHİR
KEMALETTİN TUĞCU
NOKTA
9
YÜREK DEDE İLE PADİŞAH
CAHİT ZARİFOĞLU
BEYAN
10
YAŞLI ADAM VE DENİZ
ERNEST HEMİNGWAY
ELİPS

DEFTERK.COM SİTESİ KONUYA BİR BAŞKA AÇIDAN BAKMIŞ.... TIKLAYIN...
 
Editör: TE Bilişim