Bor İlçesinde, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından darp edilen öğretmen için bugün öğretmenin görev yaptığı  Bor Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri derse girmeyerek öğretmenleri için protesto yürüyüşü yaptı.

Bugün saat 17:00 da sendikalar Bor'da ki darp olayını ve Niğde Devlet Hastanesinde ki sağlık çalışanına yapılan saldırı için bir basın açıklaması yapıldı.

Haber-Foto - Video:Enes Can ÖZMEN
 
Niğde Hükümet Meydanın da yapılan basın açıklamasına bir çok sendika ve siyasi partiler destek verdi. Basın Açıklamasına Türk Eğitim Sen, Türk Sağlık Sen, Eğitim İş , Aktif Eğitimciler Sendikası, Eğitim Sen  gibi sendikalar ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi , Milliyetçi Hareket Partisi, Vatan Partisi destek verirken Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve bir çok siyasi parti milletvekili adayları da alanda bulundu. Sendikalar adına basın açıklamasını Türk Eğitim Sen Sendikası Niğde İl Başkanı İhsan Uğraş yaptı.

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Uğraş ; Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından darp edilen Türk Eğitim Sen üyesi öğretmen Adem Korkmaz hocama geçmiş olsun diyorum. Bugün burada Türk Eğitim Sen, Eğitim İş , Eğitim Sen ve Aktif Sen olarak meslek onurumuza sahip çıkmak için omuz omuza yürek yüreğe bulunuyoruz. Kamu çalışanlarına desteklerini esirgemeyen ve yaptığımız bu eğleme bizzat katılarak yanımızda duran siyasi partilerin kıymetli yönetici ve adaylarına teşekkürü borç biliyorum.


2014 yılı ağustos ayında çıkarılan ve kamu oyunda MEB yasası olarak bilinen kanunla, 4 yılını doldurmuş ne kadar idareci varsa bir çırpıda görevden alınmış, yerine “Benim adamım, benim sendikam” zihniyeti ile atamalar yapılmıştır. Bu atamalar yapılırken liyakat , ehliyet , başarı kırıterleri yerine yandaşlık tek kriter olarak benimsenmiştir. Bunun sonucunda da adeta kurumların hafızası silinmiştir.

 Her zaman vurguladığımız önemli bir konu vardır. Bir milletin geleceğini eğitim inşa eder. Huzurun olmadığı yerden başarı beklenemez. Ama görünen o ki Bakanı, Valisi, Milli Eğitim Müdürü adeta öğretmenlerin huzurunu kaçırmak için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Yalova Valisi’nin hem de öğrencilerin önünde hakaret ettiği ve bu hakaretin ağırlığını kaldıramayarak kalp krizi geçiren yaşama veda eden öğretmen arkadaşımız Halil Serkan Öz olayından sonra Bor İlçesinde yaşanan bu hadise durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Bor Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Lisesi Edebiyat öğretmeni Adem Korkmaz Yurt dışı sınavını yüksek puan ile kazanmış mülakat için izin istemiştir. Mülakat sınavı yazılı sınav gibi değildir. Her ne kadar sınavın saati 09:00 olarak bildirilmişse de mülakata alınacağı saatin kesin zamanı yoktur. Mülakata alınma sırası öğleden sonraya hatta ikindi sonuna kalabilir. Bu nedenle öğretmen arkadaşımız her ihtimale karşı Çarşamba günüde izin istemiş ancak bu talebi Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru tarafından red edilmiştir. Bu sözlü diyalogların ardından öğretmen Adem Korkmaz İlçe Milli Eğitim Müdürüne bu iznin yasal hakkı olduğunu söylemesine rağmen İlçe Milli Eğitim Müdürü görüşünde ısrarcı olmuş, akabinde “ Sen bana karşı mı geliyorsun” diyerek öğretmen arkadaşımız Adem Korkmaz’ı darp etmiştir.

 Türkiye’de eğitime ve öğretmene verilen değerin seviyesini açık ve net bir şekilde gösterilmiştir. Öğretmenler itibarsızlaştırılmakta eğitim çalışanları horlanmakta, kısacası eğitimde başarı yerine siyasallaşma hesapları yapılmaktadır. Kamuyu idare edenlerde ki bu arızalı yaklaşım maalesef en tepeden aşağıya doğru idarenin hemen her hiyerarşik kademesinde kendini hissettirmektedir. Makamlar kimsenin şahsi mülkü değildir.  Koltuklar gelip geçicidir. Yeter artık diyoruz. Eğitim çalışanlarına karşı saldırı ve şiddeti esefle telin ediyoruz. Öğretmenimize karşı bu saldırıyı gerçekleştiren Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru’nun derhal görevden alınmasını talep ediyoruz ”dedi.

 

 Türk Sağlık Sen Niğde İl Başkanı Adnan Özer ; Geçtiğimiz gün Niğde Devlet Hastanesi Sağlık Çalışanına yapılan saldırıyı da kınayan ve takipçisi olduklarını belirten kısa bir açıklama yaptı.

Basın açıklaması ardından toplanan kalabalık olaysız bir şekilde değildir.

Editör: TE Bilişim