Bor Atatürk Anadolu Lisesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu ( TÜBİTAK ) işbirliği ile bilim şenliği düzenledi.


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları kapsamında, Türkiye genelinde 1000 okul belirlenerek, 6 – 7 Mayıs 2013 Pazartesi – Salı günlerinde okul öğrencilerinin hazırlamış oldukları çeşitli branşlarda 20 adet proje sergilendi.

 

Bilim Fuarının açılışına Niğde Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak ve Yusuf Tüfekçi, Şube Müdürü Ahmet Şenel , Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, Bor İlçe Müftüsü Sebahattin Kesti  ile Niğde ve Bor’daki okulların müdürleri ve öğrenciler  katıldı.

 

Bilim Fuarını çok beğendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Durak “ Öğrencilerin TÜBİTAK  işbirliği yapmış oldukları projeler ile geleceğin bilim insanlarının yetiştirdiklerini görmekteyiz, bu çalışmalarda öğrencilere danışmanlık yapan öğretmenlerimize, emeği geçen bütün personele  ve Okul Müdürü Sami Adem’e teşekkür ederim. Ayrıca TÜBİTAK’ın düzenlediği 26 – 30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Girişimcilik yarışmasına “Atık Naylondan Beton Üretimi “ adlı ile yarışmaya davet edilmiştir. Proje Danışman öğretmenlerine ve öğrencilere yarışmalarda ve çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.


 

Editör: TE Bilişim