Bor Atatürk Anadolu Lisesi TÜBİTAK geleneksel TÜBİTAK etkinliklerini devam ettiriyor.  Okul idaresi, öğretmenleri ve 60 öğrencileriyle birlikte yapılan projeler bugün sergilenmeye başlandı.

Bor Atatürk Anadolu Lisesi TÜBİTAK Bilim fuarı açılışına  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ergin Küçüktürk, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Muçen ve Bor da görev yapan okul müdürlerinin katılımı ile bilim fuarı açılışı yapıldı.

 

Açılış sırasında İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Ahmet Sinan Ecer yaptığı konuşmada “ilçemiz eğitimi için varız, eğitim için buradayız, bugün dünden den daha başarılıyız, yarın bugünden daha başarılı olacağız.” dedi ve emeği geçen tüm öğrenci öğretmen ve idarecilere teşekkür etti.

 

 Okul Müdürü Mahmut Erdem Diker ise “Bu tür etkinlikler öğrencilerimizin okulu daha iyi benimsemesine, öğrencilerin derslerde daha başarılı olmasına, topluma ve toplumsal sorunlarda kafa yoran sorumlu nesiller olmasına, öğrencilerimizin sorumluluk duygusuyla hareket etmesine ve sosyalleşmesine katkıda bulunmaktadır. Proje sorumlusu koordinatör öğretmenimiz Halil Dursun’a  projeye katılan öğrencilere, öğretmenlere ve velilere katkılarından dolayı teşekkür ederek ulusal projelere katılımımız devam edecek.” dedi.

 

Çevre okullardan öğrencilerin ve halkın yoğun ilgi gösterdiği bilim fuarı 5-6 mayıs tarihleri arasında açık tutulacak.

Bor Atatürk Anadolu Lisesinde 4. kez düzenlenen TÜBİTAK fuarında birbirinden iddialı ve bir o kadar da parlak fikirler sergileniyor. Sosyal sorumluluk alanında, çevre alanında, teknoloji ve yazılım alanında, pratik ürünler ve hayatı kolaylaştıran fikirler alanında çok güzel projeler ortaya konulmuş durumda.  Birbirinden farklı 30 iddialı projeyle TÜBİTAK Bilim Etkinlikleri düzenleyen Bor Atatürk Anadolu Lisesinde açılan sergi de,  Boya akıtmayan fırça, Fermuarlı şişe, Lokmalık hikâye, Elektrikli zaman ayarlı çiçek sulama, USB priz, Alternatif tarım ürünleri, Peltier soğutucu, Güneş enerjisi ile evlerin ısıtılması, Yeşil çatı, ebob-ekok öğretim standı, Görme engelli vatandaşlarımız için GPS’li baston, Pisagor bağıntısı, Çocuğumla spor yapıyorum, söğüt ağacından vazelin yapımı, Bot kurutucu,  Aile mahkemesi,   Ceviz sabunu gibi bir çok ilginç projeler bulunuyor. 


Editör: TE Bilişim