İlçemiz Bor Atatürk İlköğretim Okulu  Temizlik ve Hijyen Kurallarına Uyduğundan Dolayı Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının Ortak Düzenlediği Beyaz Bayrak Uygulamasında Beyaz Bayrak Almaya Uygun Görüldü.

 

BEYAZ BAYRAK NEDİR? 

 

Eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının daha iyi düzeye çıkarılması amacıyla, 03.08.2006 tarihinde, Bakanlığımız ile Sağlık Bakanlığı arasında “Beyaz Bayrak İşbirliği protokolü” imzalanmış, söz konusu protokol kapsamında, belirlenen kriterlere göre denetlenen okullardan, denetim sonucunda 100 puan üzerinden, 90 ve üzeri puan alan okullara, iki yıl için geçerli olan, okul sağlığını ve temizliğini simgeleyen"Sertifika", “Beyaz Bayrak” ve “Prinç Levha”  verilmektedir. 

 

NEDEN ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU? 

 

Bor Atatürk İlköğretim Okulu İdaresi Neden Beyaz Bayrak aldıklarını şu şekilde açıkladılar: “ Okulumuz  hak ettiği konuma ulaşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmamaktadır. Okul idaresinden, öğretmenine ve hizmetli personeline varıncaya kadar iyi bir ekip olduğumuzu her daim iddia ettik. Sesimizi duyurmak için elimizden geleni yaptık vede yapmaya devam edeceğiz. Sonuca ulaştığımız için elbette mutluyuz. Niğde ili genelinde 113 okulun müracaat ettiği ve sadece 15 okulun yeterli bulunduğu Beyaz Bayrak ödülüne okulumuzun uygun görüldüğünü duyurmak istedik. Okulumuzun hak ettiğine inandığımız Beyaz Bayrağın temsil ettiği sağlıklı , temiz ve kaliteli ortamların oluşturulmasını kendimize hedef belirledik. Kısa süre içerisinde bir çok olumsuzluğu olumlu hale getirdik. Okulumuzun değişen yeni çehresi herkes tarafından fark edilmektedir” dediler.

 

Ayrıca Okulun farkını ortaya çıkaran yeniliklere de değinen okul ideresi: “Farkı ortaya çıkaran yeniliklere kısaca değinmek isteriz.  Okul binasının içinin boyanması, Okul çatısının tamamen değiştirilmesi, Okul kapılarının tamamen değiştirilmesi, Atelye ve laboratuar düzenlemeleri, Öğretmenler odasının düzenlenmesi, Çay ocağı , kütüphane ve spor odalarının düzenlemesi, Sınıf ve kulüp panolarının yenilenmesi, Konferans salonunun modernizasyonu, Bekleme alanı düzenlemesi, Kantin ve alanı düzenlemesi, Sınıf yazı tahtalarının değiştirilmesi, Okul girişinde bulunan Atatürk Köşesinin dizaynı, Tuvalet ve lavabolardaki yenilikler, (Köpük sabun ve peçetelikler) Hizmetli odalarının dizaynı, Müdür odası , müdür yardımcısı odası ve memur odasındaki değişiklikler, Spor salonunun müzikli ortama kavuşturulması, Bahçe ağaçlandırılması, Taşımalı öğrenciler için yemekhane oluşturulması, Okul ses sisteminin yenilenmesi,  Sadece hatırlayabildiğimiz gözle görülen yeniliklerimizdendir” şeklinde konuştular.



Editör: TE Bilişim