Bor Atatürk Anadolu Lisesi’nde Değerler Eğitimi Kapsamında Kan Bağışı Kampanyası düzenlendi.


Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünün 2 yıldır uyguladığı Değerler Eğitimi Projesi kapsamında Bor Atatürk Anadolu Lisesi   İdareci , Öğretmen ,Personel , veliler ve  Öğrencileri “İyilik , yardımlaşma , dayanışma , merhamet” değerinin amacına uygun olabilmesi için” Kan verelim Hayat Kurtaralım “ projesi ile kan  bağışında bulundular.

Kayseri  Kızılay  Kan Merkezi’nden 1 doktor , 1 hemşire ve 4 personelden oluşan ekip, Okulun son sınıfından 18 yaşını doldurmuş öğrencilerinden , kan vermeye sağlığı elverişli  velilerden , 60 üniteye yakın kan alındı. Kızıllay ekibi Okul Müdürü Sami ADEM’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek , memnun şekilde ayrıldılar.

Kan verme gününe Bor’dan vatandaşların  yoğun ilgi gösterdikleri, çevre okullardan ve camii cematinin de katılımın olduğu görüldü. Kan verme etkinliğine  Bor Kaymakamı Muammer BALCI, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin EKİNCİ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan SOLAK ,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları  Mehmet Ali DURAK ve Yusuf TÜFEKÇİ katıldılar.

Okul Aile Birliği Başkanı Ümit KOCAOĞLU “ Kan bağışlamanın hem sağlık hem de ictimai açıdan önem arzettiğini belirterek ,bir damla kanın ne kadar önemli olduğu ancak ihtiyacımız olduğunda ortaya çıkar .  İlçemiz okullarında ilk kez  böyle bir uygulama yapan Okul Müdürü Sami ADEM’e  Müdür Yardımcısı Emre MOCU’ya  , öğretmenlere , velilere ve il ve ilçeden katılan yöneticilerimize teşekkür ediyoruz, çok anlamlı bir çalışma oldu"  dedi.


Editör: TE Bilişim