Eğitim Bir-Sen Bor İlçe Başkanı Ethem Erdoğan, İlçe Milli Eğitim  Müdürlüğünün 4+4+4 Sistemi ile ilgili yanlış uygulamalarına tepki gösterdi.

 

Eğitim Bir-Sen Bor İlçe Başkanı Ethem Erdoğan, yaptığı açıklamada şunlara değindi.

 

“MEB, Öğrencilerin yaş grupları ve bireysel farklılıklarını dikkate almayan sekiz yıllık kesintisiz eğitim sistemi yerine 2012 yılında kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran kanunla eğitim sisteminde köklü değişikliler yapmıştır. Ancak Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeni sisteme geçiş ile ilgili uygulamaları hem öğretmenleri hem de öğrencileri mağdur etmiş ve etmeye devam etmektedir.

 

Sistemle birlikte İlköğretim okulları, ilkokul ve ortaokullara dönüştürülmüş ancak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bazı okullarda kademeli geçiş kararıyla birlikte her yıl onlarca öğretmen norm  kadro fazlası durumuna düşürülmektedir. “Ne zaman norm fazlası olacağım” kaygısıyla bekleyen öğretmenler ile her yıl öğretmeni değişen öğrenciler kademeli geçişin en büyük mağdurları olarak karşımızda durmaktadır. Ancak Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kademeli geçiş yerine direk geçişi tercih etmiş olsaydı hem öğretmenler hem de öğrenciler okullarını baştan bulmuş olacak ve gelecekleri ile ilgili kaygıları olmayacaktı. Geçen sene yaşanan sıkıntılara rağmen bu yılda kademeli geçiş kararından vazgeçmeyen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen ve öğrencileri mağdur etmeye devam etmektedir.

 

Milli Eğitim Bakanlığının 12 yıl kesintisiz eğitim sistemine geçerken en çok dile getirdiği noktalardan biride “1. sınıf öğrencisi ile 8. sınıf öğrencisinin aynı ortamda bulunmalarını engellemek”ti. Ancak Bor’da aynı bahçe içinde olup ta ilkokul ve ortaokul olarak ikiye ayrılan kurumların 1. sınıfları ile 8.sınıfları 2. yıla girilmesine rağmen hala aynı bahçede oyun oynamaktadırlar. Halbuki araya çekilecek bir ihata duvarı bu sorunu çözmeye yetecekken bu konuda herhangi bir girişimde bulunulmamıştır.

 

Tüm bu sorunlara rağmen “ben yaptım iyi oldu” anlayışından vazgeçilmediği ve eğitim camiasının görüşlerine başvurulmadığı takdirde İlçemizdeki eğitim ile ilgili sorunlar artarak devam edecektir.”

 

Editör: TE Bilişim