Türkiye genelinde yapılan TEOG sınavında, 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan, Melikşah Ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi Rabia Zümrüt BALI, Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

Melikşah Ortaokulu 2013 yılında açılmış yeni bir okul olmasına rağmen genç, enerjik, gayretli ve öğrencilerini seven kadrosuyla göz dolduruyor. Bu sevgi iklimi de başarıyı beraberinde getiriyor.  Melikşah Ortaokulu geçtiğimiz 2 yılda da TEOG sınavında yine şampiyon çıkarmıştı. Bu alışkanlığını bu yıl da devam ettirdi.

TEOG Şampiyonu Rabia Zümrüt Balı’nın başarı hikâyesinde öğretmenleri ve okul idaresiyle birlikte ailesi en büyük pay sahibi. 

Her gün düzenli olarak çalışan ve günlük ortalama 250 soru çözerek sınava hazırlandığını belirten BALI, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün açtığı kurslar dışında, herhangi bir etüt merkezine gitmediğini ve başka birilerinden yardım almadığını söyleyerek, bu anlamda okullarda açılan hazırlayıcı kursların ve bakanlığın Eba programının yeterli olduğunu söyledi. Başarısında en önem li faktörün öğretmenlerinin gayretli çalışmaları ile birlikte okul idaresinin motive etmesi olduğunu, okulda açılan yaz kursunun da çok faydalı olduğunu söyledi.

Ne zaman motivasyonu düşse, ailesinin desteği ile birlikte okul idaresinin ve öğretmenlerini yanında gördüğünü belirterek; bu başarısını başta ailesi, öğretmenleri ve okuluna hediye ettiğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.


 
 
Editör: TE Bilişim