Bu güne kadar çeşitli faaliyetleriyle tanıdığımız Niğde izcileri, buz kez kış kampı yaparak Niğde’de bir ilki gerçekleştirdiler. Niğde İl İzci Kurulu ile Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi liderleriyle ortaklaşa yapılan kış kampı renkli etkinliklere sahne oldu.
 
İl İzci Kurulu Başkanı Murat Yasin Tekin liderliğinde 14-15 Ocak 2012 tarihleri arasında Çamardı Demirkazık Dağ ve Kayak Evinde yapılan kampa 36 ergin izci ve 14 lider katıldı. Cimbar Vadisi yürüyüşü ile başlayan kampta Dağcılık Federasyonu Antrenörü ve Beden Eğitimi İl Koordinatörlüğü yapan Mustafa Özpoyraz temel dağcılık dersleri verdi. Programın sonunda kendisine plaket takdim edilen Özpoyraz, böyle bir etkinlikte bulunmaktan gurur duyduğunu söyledi.
 
Bor’dan, Bor Ticaret Meslek Lisesi Ergin İzcileri liderleri Nuray Örücü önderliğinde bulunulan kampta,  Niğde Fatih Anadolu Lisesi, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi izcileri de bulundu. Kampta daha sonra izci lideri Arif Öztürk kampçılık konusunda bir sunum yaptı. Akşam vaktinde ise tiyatroların, şarkıların, izci oyunlarının olduğu bir programla izciler günün yorgunluğunu attılar. Kamp programı dahilinde izci lideri Ayhan Tonga tarafından izciliğin amaçları konulu bir sunum yapıldı. İl İzci Kurulu Başkanı Yasin Tekin izci düğümlerini anlattıktan sonra program sona erdi.
 
Kapanış töreninde söz alan Tekin kampın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek şunları söyledi: “Bu kampı, şehrin bunaltıcı atmosferinden yorgun düşen öğrencilerimize bir nefes aldırmak, onları doğanın büyülü iklimine çekmek, teknoloji ile yalnızlaşan bireylere daha etkin iletişim yollarını hatırlatmak, temel dağcılık ve izcilik konularında bilgilerini artırmak için yaptık.
 
Kampın gerçekleşmesinde bizlere ön ayak olan Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Mesut Alkan’a, kampın sağlıklı geçmesinde önemli bir faktör olan tesis sorununu aşmamıza vesile olan Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürü Metin Kaplan’a, bu tesisde bize hizmet eden bütün çalışanlara, bizlere kampın sonunda bir alabalık ziyafeti sunan misafirperver Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu’ya ve siz izcilere teşekkür ederim.” Daha sonra katılımcılara belgeleri dağıtılarak Çamardı Belediye Başkanlığının organizesi ile alabalık tesisine gidilerek yemek yenildi.


Editör: TE Bilişim