TÜBİTAK "4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları" çağrısı kapsamında, Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ahmet KILIÇ’ın koordinatörlüğünde, öğretmenlerden oluşan ekip tarafından hazırlanan “Niğde’nin Tarih ve Kültür Karıncaları” adlı proje önerisi 2017 yılında TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen 57 projeden biri oldu.

Niğde Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa ALİÇ, özel yetenekli öğrencilerin geleceğe yön verecek bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerin ulusal tarih ve kültür eğitimlerinde model alınan bir kurum olmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca ekip olarak “Başarının Sonuç Değil, Bir Süreç” olduğu bilinciyle hareket ettiklerini dile getirdi.

Uygulanacak Projenin amacı; Niğde ilinde öğrenim gören ortaokul öğrencilerinin yaşadıkları şehrin tarihi mekânlarını-kültürel özelliklerini keşfederek tanımaları, merak duygularını harekete geçirip yaşayarak öğrenmeleri, grup çalışmalarına aktif katılmaları, öğrencilerde tarih ve kültür bilinci oluştururken aynı zamanda bunları korumalarıdır.

Beş gün sürecek projenin hedef kitlesini Niğde merkez ve merkeze bağlı devlet ortaokullarında öğrenim gören yirmi kız, yirmi erkek olmak üzere kırk öğrenciden oluşacak. Etkinliklerde farklı öğrenme tür ve yöntemleri seçilerek, her bir öğrencinin öğrenme stiline uygun öğrenme ortamları hedeflenmektedir.
Proje sonucunda öğrencilerin tarih ve kültür bilincinin artması, disiplinler arası etkinliklerle kazandıkları becerileri günlük hayatta kullanmaları ve bilime olan bakış açılarının olumlu yönde değişmesi beklenilmektedir. Ayrıca projeden elde edilecek bulguların Sosyal Bilimler literatürüne katkı sağlayacağı ve aynı zamanda bu alanda çalışma yapan akademisyenler ile Sosyal Bilgiler öğretmenlerine yol göstereceği düşünülmektedir.

Proje Tarihi: 03-07 Temmuz 2017
Öğrenci Başvuru Tarihi: 01-11 Haziran 2017
Başvuruların Değerlendirilmesi: 12-16 Haziran 2017
Başvuru Sonuçlarının İlanı: 17 Haziran 2017
Başvuru Adresi: http://nigdenintarihvekulturkarincalari.wordpress.com/
İLETİŞİM:    e-posta      [email protected]
 facebook.com/NigdeninTarihveKulturKarincalari
Editör: TE Bilişim