Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından Ankara’ya bilim ve sanat temalı gezi düzenlendi. Merkezin öğrenci ve öğretmenlerinin katıldığı iki günlük programda Başkent’in bazı önemli yerleri ziyaret edildi.


İlk gün Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilim ve Teknoloji Merkezine giden öğrenciler burada sergilenen çeşitli araç-gereç ve materyalleri incelediler. Ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve merkez öğretmeni Erdal Karakuş’un kurum adına Minia Niğde ile katıldığı 3. Niğde Günleri etkinliği gezildi. Niğde Günleri’ne katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci öğrencilerle özel olarak ilgilendiler. İkinci gün Altınpark’a giderek çeşitli aktivitelere katılan öğrenciler buradaki Feza Gürsey Bilim Merkezi’ni de ziyaret ederek kendileri için düzenlenen bilim dersine katıldılar. Merkezi gezen ekip buradaki materyalleri serbestçe kullanma imkanı buldu. Küçük bir şehir turunun ardından günün son gezisi MTA Tabiat Tarihi Müzesi’ne yapıldı. Müzede sergilenen ilginç eserler ve uzay salonu öğrencilerin oldukça dikkatini çekerken aynı günün akşamı Niğde’ye dönüldü.

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi, kurum içindeki eğitimlerinin yanında kurum dışında da faaliyetler sürdürerek öğrencilerini en iyi şekilde yetiştirmeyi hedefliyor.     

 

Editör: TE Bilişim