Genç beyinleri düşünmeye, gözlem yapmaya, merak etmeye, merak ettiklerini araştırmaya, teşvik etmeye yönelik düzenlenen 2. Türk Dünyası Bilim Olimpiyatı kapsamında 17 ülkeden başvurusu yapılan toplam 1.257 proje arasından yurt içinden 60, yurt dışından 40 proje Eskişehir Atatürk kapalı spor salonunda sergilendi.

 

Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi; Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ertuğrul Özar ile Fen ve Teknololoji öğretmeni Cüneyt Akyol danışmanlığında öğrencilerimiz; Alperen Kahraman ile Sümeyra Öztürk’ün hazırladıkları “Hayat Kurtaran Bebek Arabası” ve Kerem Karamürsel’in hazırladığı “Cezalı ve Işıklı Yaya Geçidi” projeleri yurt içinden seçilen 60 proje arasına girerek büyük bir başarıya imza attı.

 

Ayrıca Çamardı YİBO ile Merkez Cumhuriyet ilkokulundan da 1’er proje sergide yer aldı. Niğde toplamda 4 proje ile temsil edilmiş oldu. Niğde’yi en güzel şekilde temsil eden projeler sergi sırasında büyük ilgi ile takip edildi. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi AVCI standlarımızı ziyaret ederek projeler hakkında, öğrenci ve öğretmenlerimizden bilgi aldı.

 

Ziyaret sırasında Bilsem Müdürü İsa Aliç tarafından Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya Niğde’de bulunan doğal ve tarihi eserlere ait Niğde Silueti rölyef çalışması takdim edildi. Eserler hakkında da kısa bir bilgi alan Avcı; yaptıkları çalışmalardan dolayı Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ile Bilim ve Sanat Merkezi’ne teşekkür etti.

 

Editör: TE Bilişim