Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “BİLSEM Sormazdım” adlı etkinliğin ikinci konuğu Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt oldu. BİLSEM öğrencilerinin çeşitli konularda yönelttiği soruları samimi bir dille cevaplayan Kurt, zaman zaman kendisini zorlayan öğrencileri cesaretlerinden dolayı tebrik etti.  


Akşemseddin BİLSEM tarafından her ay düzenlenen etkinliğin Şubat ayı konuğu Niğde Emniyet Müdürlüğü’ne yeni atanan Ali Kemal Kurt’tu. Merkezin Düşünce Eğitimi Salonundaki program sohbet ve soru-cevap şeklinde gerçekleşti. Öğrencilerin emniyete ve hayata dair birbirinden zorlu sorularıyla karşılaşan Kurt içten cevaplar verirken kendisi de soru sormayı ihmal etmedi.


Kadın ve çocuklara uygulanan şiddetle ilgili soruyu çok beğenen Ali Kemal Kurt gündemi yakından takip ettikleri için öğrencilere teşekkür etti. Sorunları kaba kuvvetle çözmek olarak ifade ettiği şiddetin acizlik, zayıflık ve karaktersizlik göstergesi olduğunu vurgulayan Emniyet Müdürü, toplumda şiddetin azlığının medeniyet ölçüsü olduğunu söyledi.


Öğrencilere televizyon dizileri izlerken seçici davranmaları gerektiğini vurgulayan Kurt, özellikle sosyal medya konusunda şunları tavsiye etti: “Sanalda tanımadığınız insanlarla gerçekte arkadaş olmayın. Burada karşılaştığınız sorunları kendiniz çözmeye çalışmayın, mutlaka büyüklerinizden yardım alın.”

Kendi hayatından kesitler de sunan Ali Kemal Kurt, toplumun Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin fikirlerine ihtiyacı olduğunu da belirtti.


Editör: TE Bilişim