Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri katıldıkları yarışmalarda derece elde etmeyi bir gelenek haline getirdiler.




Bu sefer dünyanın en büyük şirketlerinden Samsung Electronics ile Yaratıcı Çocuklar Derneği ve Kidz TV işbirliğiyle gerçekleştirilen “Geleceğin Mucitleri” adlı bilim yarışmasına katılan merkez öğrencisi Şehri Sude Kahraman, “Basston” adlı projesiyleTürkiye ikincisi oldu.


Geleceğin mucitleriniyetiştirmeyi amaçlayan yarışmanın kazananları İstanbul PeraPalace Otelinde düzenlenen muhteşem ödül töreninde açıklandı.Ödül töreni, SamsungElectronicsTürkiye Başkanı YoonieJoung, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Multi Channel Developers Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Avrupa Patent Vekili Kaan Dericioğlu’nun katılımıyla yapıldı.

Yarışmaya katılan Akşemseddin Bilim ve Sanat merkezi öğrencisi Şehri Sude Kahraman, “Basston” adlı projesiyle Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.Babası Vedat Kahraman ile törene katılan genç mucit, ödülünüMulti Channel Developers Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Esra Oflaz Güvenkaya’nın elinden aldı. Şehri Sude Kahraman aldığı para ödülü, kupa,madalya ve tablet bilgisayara ek olarak proje tanıtım kampanyalarında reklam yüzü olarak da yer alacak. Aynı zamanda İngiltere’deki Samsung Avrupa İnovasyon Merkezi’ne düzenlenecek seyahate katılacak.

Fen Bilgisi Öğretmeni Cüneyt Akyol danışmanlığında hazırlanan projede görme engelli bireylerin toplumdaki günlük işlerini kolaylaştırmak amaçlanıyor. Projeye göre zemine kurulan sistem sayesinde görme engelli bireyler bulundukları yerler konusunda ellerindeki özel bastonla sesli olarak bilgilendiriliyor.


Editör: TE Bilişim