Ulusal İnovasyon proje yarışmasına Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri damgasını vurdu.

Yüzlerce proje arasından finallere seçilen 30 projenin 5 tanesi Niğde adına Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri tarafından hazırlandı.

 

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Niğde’yi ulusal ve uluslararası proje yarışmalarında da temsil etmeye devam ediyor. Başakşehir İnovasyon ve Teknoloji Merkezi (Başakşehir Living Lab),Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İkitelli Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) işbirliğiyle düzenlenen İnovasyon yarışmasına Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri damgasını vurdu. Yüzlerce proje arasından finallere seçilen 30 projenin 5 tanesi Niğde adına Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerince hazırlanmıştır. Yapılan proje yarışmasında öğrenciler; Yenilikçi fikirleri öne çıkarmak, desteklemek, ihracatçı firmaların dünya piyasalarında rekabet gücünü arttıracak, katma değeri yüksek, özgün tasarımlı ve yenilikçi projelere zemin hazırlamayı hedefleyen proje kapsamında; daha akıllı şehirlerde yaşamak, yaşam standartlarını yükseltmek, daha verimli günler geçirmek, daha sağlıklı yaşamak, daha kolay ve hızlı ulaşım sağlamak, daha akıllı ürün ve hizmet üretimi yapmak, konularında geliştirdikleri fikirlerini yarıştırdılar.


Türkiye genelinde ilköğretim, ortaöğretim ve üniversite kategorilerinde başvuruların yapıldığı proje yarışmasında; Niğde Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerinden Ertuğrul ÖZAR ve Cüneyt AKYOL danışmanlığında kurumumuz öğrencileri; Hüseyin Ömer DEMİRCİ, Tufan Kutay KARADAL, Abdullah OĞUL (2 proje) ve Eren ŞEN tarafından hazırlanan 5 proje ile dereceye girerek ilimizi yarışma finallerinde temsil edeceklerdir. Öğrencilere çeşitli ödüller ile birlikte Başakşehir Living Lab T-Club üyeliği, Başakşehir Living Lab' ta projesini sergileme ve geliştirme şansı verilecektir.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR; çağımızda inovasyon kavramının çok önemli olduğunu yeni fikirlerin ve projelerin ülke ekonomisi için son derece gerekli olduğunu belirtti. 2023 vizyonunda ülkenin geleceğini inşa edecek olan gençlerimizin bu tür proje yarışmalarına katılmalarının önemine vurgu yapan YAŞAR, finallerde öğrencilere başarılar diledi.

 

Editör: TE Bilişim