Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 1. Bilim ve Sanat Şenliği başladı. İki gün sürecek etkinlikte Niğde halkına bilim ve sanatın güzellikleri farklı bir boyutta yaşatılacak.


Kültür Merkezi’ndeki programın açılışına Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, AFAD ve Acil Durum Müdürü Şevki Türk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sinan Ecer, Şube Müdürleri Abdurrahman Vural, Recep Koçer ve çok sayıda davetli katıldı. Yurt dışında oldukları için açılışa katılamayan AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, MEB Özel Yeteneklerin Geliştirilmesi Daire Başkanı Necati Bilgiç birer kutlama mesajı gönderdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinliğin açış konuşmasını Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü İsa Aliç yaptı. Özel yetenekli öğrencilerin geleceğe yön verecek bireyler olarak yetişmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Aliç, bu öğrencilerin eğitimlerinde model alınan bir kurum olmayı hedeflediklerini belirtti.

Konuşmanın ardından Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tanıtım filmi yayınlandı. Daha sonra merkez öğrencilerinin hazırlamış olduğu şiir dinletisi sunuldu. İrem Alara Güleğlen, Cemal Safi’nin “Tek Hece” isimli şiirini okurken, Gülse Tat enstrümanı ile eşlik etti. Arif Nihat Asya’nın “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” adlı şiirini ise Kerem Camuzcu seslendirirken Zeynep Yetim ve Mete Özcan enstrümanları ile eşlik etti.

Daha sonra öğrencilerden Hüseyin Ömer Demirci, Mehmet Aydın, Sümeyye Özmen, Zeynep Erdem ve Nuh Esat Doğan, Sihirbaz Fizik Grubu ile hazırladıkları “Bilimin Eğlenceli Yüzü”  temalı gösterilerini sundular. Bu bölümdeki ilginç gösteriler merakla izlendi.

Ardından öğrenciler tarafından hazırlanan müzik dinletisi sunuldu. Sümeyye Özmen yönetimindeki flüt korosunda Abdullah Oğul, Esat Doğan, Beril Kayı ve Furkan Gülbahar görev aldı. Yine öğrencilerden Alperen Kahraman’ın klasik gitarına Beril Kayı ve Gülse Tat düet yaparken, Beril Kayı ve Mete Özgen’den gitar solo, Gülse Tat’tan keman solo dinlendi. Programın sonunda Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen “Ekmek İsrafını Önleme” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Programın yapıldığı Kültür Merkezinin sergi salonunda ise öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları bazı çalışmalar sunuldu.

Bilim ve Sanat Şenliği’nin ikinci gününde, Öğremenevi bahçesinde planetaryum (gökyüzü ve telekop) gösterisi ile öğrenci ürünleri sergisi düzenlenecek. Özellikle İstanbul Üniversitesi’nden Astronom Haşim Gaga tarafından hazırlanan planetaryum gösterisinden Niğde’deki tüm öğrenciler ve vatandaşlar ücretsiz yararlanabilecek.

Editör: TE Bilişim