Niğde Merkeze bağlı Çavdarlı Kasabası Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu “Bilim Şenliği” düzenledi. Niğde’de bir devlet okulu tarafından ilk defa bilim şenliği düzenleniyor.

 

Mart ayı içinde gerçekleşen Bilim Teknoloji Haftası kapsamında, Çavdarlı Kasabası Şehit Erdal Ünlü İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Kulübü öğretmenlerinden Buket Akyol ve Cansel Şafak’ın önderliğinde ve okuldaki tüm öğretmenlerin katılımı ile hazırlanan   Bilim Şenliği, 35 çeşit bilimsel etkinlik ve çeşitli aktiviteler ile 100’e yakın öğrenci tarafından sergilenerek kutlandı.

 

Görülmeye değer birçok detaya yer verilen Bilim Şenliği’nde,  Fen ve Teknoloji Öğretmeni Buket Akyol, bu çalışmayı gerçekleştirmenin kasaba şartlarındaki zorluğunu ifade ederken öğrencilerine yaşattığı deneyimin paha biçilemez olduğunu vurguladı. Etkinliklere Niğde  Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından İsmail Karacan ve M. Ali Durak da katıldılar. M. Ali Durak, bu tip etkinliklerin Niğde’ de sadece özel okullarda yapıldığını ilk kez bir devlet okulunda böyle bir etkinliğe katılmış olmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

 

NİĞDE’DE BİR İLK

 

Bilim    Şenliği’nin misafirleri arasında Çavdarlı Belediye Başkanı Duran Çatal, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Müdürü Muharrem Çifçibaşı, ODTÜ Koleji Müdürü Aydın Akbaş ve öğretmenlerinden Yahya Cihad Ertuğrul ile Mine Şenel, komşu kasaba Değirmenli’den Değirmenli İlköğretim Okulu Müdürü Gökhan Yıldız ve Fen Öğretmeni Cüneyt Akyol, Atatürk İ.Ö. Okulu Müdürü Yılmaz İkier ve çok sayıda öğrencileri, Niğde Selçuk İlköğretim Okulu Fen Teknoloji Öğretmeni Beyhan Şengezer ve Çavdarlı Beldesi muhtarları da yer aldılar.

 

Okul Müdürü Mehmet Turgut, bu şenliği düzenleyen başta Buket Akyol olmak üzere tüm öğretmen arkadaşlarına teşekkür ederken, “Bu anlamda ilk olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Onca yolu kendilerine destek olmak için gelen misafirlerine şükranlarını sundu ve öğrencilerimiz için ne yapsak azdır. Bu tip etkinliklerin öğrenci gelişimine katkısı da büyük” dedi.

 


Editör: TE Bilişim