Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, Eğitime Destek Platformu’nun Niğde İl Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’nun da katıldığı toplantıda Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, protokol üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan toplantıda açıklamalarda bulunan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan, sivil toplum kuruluşları ile kamu kuruluşlarının ortak platformlarda bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunmasının çok değerli olduğunu ifade ederek gençlerimizi milli değerlerin ön planda tutulduğu ortamlara çekmenin ve kendilerine, ülkemizin onlara sunduğu olanakları daha net bir şekilde anlatmanın öneminden de bahsetti.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Necmettin Bilal Erdoğan açıklamalarını toplantının oluşturulmasında emeği geçenlere ve toplantıya katılarak eğitime gönülden desteklerini sunan sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederek noktaladı.

“Eğitimciler olarak akademik yaratıcılığı yüksek, önemli projelerde yer alabilen nitelikli öğrenciler yetiştirmenin yanı sıra bir hedefimiz de vatanına ve milletine bağlı bireyleri toplumumuza kazandırmaktır” sözleriyle açıklamalarına başlayan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ise açıklamalarının devamında, üniversitemizin sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli irtibatta olduğunu ve birlikte öğrencilerin her anlamdaki gelişimlerine katkı sağlayabilecek çalışmaları yürüttüklerini aktararak “İlk ve en önemli amacı milli ve manevi değerlere bağlı ve bu değerleri yüksek gençler yetiştirmek olan Eğitime Destek Platformu eğitimi bu yönüyle geliştirmeye yönelik çalışmalarıyla ön plana çıkmaktadır. Eğitime Destek Platformu, eğitimciler ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmesi bakımından da önemli bir açığı kapatan değerli bir kuruluştur. Bizler de bu değerli kuruluşa desteğimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter ve Eğitime Destek Platformu Niğde İl Koordinatörü Abdulgani Özkan da toplantıdaki açıklamalarına Bartın’da vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı ve “İstanbul'da 2009 yıllarında bir kaç dertli insanın İstanbul'daki İmam Hatip okullarının fiziki ortamlarını düzeltmek için kurmuş oldukları İmam hatip platformu bugün Eğitime Destek Platformu olarak çalışmaktadır ve bugün elhamdülillah devletimizin desteği ile bu okullarımızın fiziki ortamları çok güzel binaların %99'u yenidir” sözleri ile sürdürdü.

İmam hatip okulları hakkında detaylı bilgiler de veren Eğitime Destek Platformu Niğde İl Koordinatörü Abdulgani Özkan, imam hatip okullarının gelişmesi için yalnızca müftülük ve milli eğitim il müdürlüğünden değil tüm paydaşlardan destek gelmesi gerektiğini ifade ederek toplantıya katılan herkese teşekkür etti.

Niğde Eğitime Destek Platformu Niğde İl Koordinasyon Toplantısı günün anısına gerçekleşen hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu TÜBİTAK Başkanı Akademisyenlerle Buluştu

Editör: TE Bilişim