Niğde Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü iş birliği ile çağrı merkezi kursu açıldı.



 
Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen programla 10 Kasım 2014 Pazartesi günü başlayıp 18 Mart 2015 tarihine kadar sürecek olan 'Çağrı Merkezi' kursuna kayıt yaptıran kursiyerler ilk eğitimlerine başladı. Niğde Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen Çağrı Merkezi kursunda Halk Eğitim Merkezinde görev yapan 7 öğretmen tarafından  kursiyerlere 544 saatlik eğitim verilecek.

 
Çağrı Merkezi kursiyerlerine başarılar diliyorum
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa  Çağrı Merkezi elemanı yetiştirme kursumuza 107 adet kursiyerimiz başvuruda bulunmuş ve kurslarına başladılar. 7 tane ayrı hocamızla dönüşümlü olarak dersleri kursiyerlerimiz alacak. Daha sonrasında kurs tamamlandığında Çağrı Merkezi kursiyeri sertifikasını alacaklar. Sertifika ve kurslarla ilgili Niğde Belediyesine herhangi bir bedel ödenmeyecek. Kursun sponsorluğunu Niğde Belediyesi olarak Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile yürütülecek. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

 
Her alanda kurs açmaya Niğde Belediyesi olarak hazırız
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Her zaman olduğu gibi Niğde Belediyesi olarak meslek edindirme kursları açtık. 2500 kişiye yakın kursiyerimize aldıkları eğitimler ve kurslar doğrultusunda sertifika verdik. Sertifika vermekle kalmayıp bir başka taraftan da kursiyerlerimizin bir bölümünü KOSGEP, Ahiler Kalkınma Ajansı ile yaptığımız projelerle girişimcilik kursları ile iş sahibi ve meslek sahibi yapılması noktasında çalışmalarımız oldu. Bundan sonraki süreçte projelerimizi çeşitliliğini artırarak her alanda kurs açmaya Niğde Belediyesi olarak hazırız. Yeter ki sınıf oluşturacak kadarmüracaat olsun. Aşçılık kursundan, girişimcilik kursuna kadar, takı tasarım kursundan, bilgisayar kursuna kadar her türlü kursu Niğde Belediyesi olarak açmaya hazırız. Bu kursların bir çoğunu açtık bu gün de Çağrı Merkezi kursunu 10 Kasım 2014 tarihi itibari ile açtık. 18 Mart 2015 tarihine kadar devam edecek Çağrı Merkezi kursumuzda görev yapacak öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize başarılar diliyorum. Girişimcilik Kursumuz da 17 Kasım'da açılacak. 14 Kasım'a kadar başvurular devam ediyor" şeklinde konuştu.

 
Yeter ki siz isteyin biz buna hazırız
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar; "Halk Eğitim Müdürlüğü olarak geçmişte yediden yetmişe kadar kurslar düzenledik. Nefes alan herkes bizim potansiyel kursiyerimiz. Her konuda aklınıza hangi konu gelirse, Hasta bakıcılığından, Hayvan yetiştiriciliğine kadar hangi kursu isterseniz 10 kişi bir araya gelin her türlü kursu açma imkanı Halk Eğitim Müdürlüğünün imkanı var. Kurslar konusunda da kurumlarla da protokol çerçevesinde bütün kursları açabiliyoruz. Yeter ki siz isteyin biz buna hazırız. Tüm kurslar Halk Eğitim kanalı ile olması gerekiyor çünkü belgeyi Halk Eğitim Müdürlüğü olarak biz veriyoruz. Şu anda Belediyemizle birlikte bir kursumuzu daha açtık. Katılımlarından dolayı kursiyerlere teşekkür ediyorum. Bu tür kurslara vesile olduklarından dolayı da Niğde Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyorum. Devamını diliyorum" dedi.


 
Editör: TE Bilişim