Geçtiğimiz günlerde; Avrupa Birliği (AB) “Hayat boyu Öğrenme Programı Comenius” Projeleri kapsamında Bor Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun, İtalya’dan İnstituto Comprensivo Statale ve Polonya’dan Gimnazjum nr 18 im Noblistow ile yürüttüğü “United Music of Europe” adlı proje etkinliği çerçevesinde (20-27 Kasım 2011) tarihlerinde Türkiye’ye Polonya ve İtalya’dan gelen 20  öğretmen ve öğrenci heyetine ev sahipliği yapan, yabancı misafirlerin karşılanması, ağırlanması, ilçenin ve bölgenin tanıtılmasında desteklerde bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT’ a  başkanlık makamında; okul müdürü ve öğretmenleri tarafından teşekkür ziyaretinde bulunuldu.

 

Ziyarette, teşekkür konuşmasında bulunan Bor Mehmet Akif İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Sinan Ecer;“ Belediye Başkanımız Sıtkı Erat’a geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği “Hayat boyu Öğrenme Programı Comenius” Projeleri kapsamında Bor ilçemiz, bölgemiz ve ülkemizin tanıtılması, eğitime verdiği gerekli ilgi, kolaylık ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi her zaman eğitim ve bizlerin yanında olmuştur” dedi.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, ziyarette bulunan; Bor Merkez Mehmet Akif İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Sinan Ecer, Matematik Öğretmeni Pakize Kavas ve İngilizce Öğretmeni Elçin K. Ünal Tez’e nazik nezaket ziyareti davranışlarından dolayı teşekkür etti.

 

Başkan Erat, konuşmasında; Ülkemizi ziyarette bulunan Polonyalı ve İtalyan 20 öğretmen ve öğrenciler bizlerin birer kültür elçisi olmuştur. Ülkemize gelerek misafirimiz oldular, bizlerle tanışıp, gelenek ve göreneklerimizi onlarla birlikte karşılıklı tanışma ve farklı kültürleri tanıtma ve beraber yaşama fırsatı yaşadık. Bu fırsatı sağlayan herkese Bor ilçesi halkı adına ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

 

Burada üç farklı ülke Türkiye, İtalya ve Polonya insanları karşılıklı güzel dolu dolu etkinliklerle “Dostluk Köprüsü” kurulmuş olduğuna inanıyorum. Biz yönetici olarak olması gerekeni en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Misafir heyetin en iyi bir şekilde ağırlanmış olması, veda ziyaretlerinde vedalaşırken yüzlerindeki samimi gülümseyen sevinçli ifadeleriyle kardeşlik içerisinde ayrılmanın verdiği mutluluk her şeyi bizlere ifade etmektedir. Bu bizim için büyük bir mutluluk değeridir. İtalya ve Polonya’lı kardeşlerimiz oldu. Bu dostluk köprüleri ileride karşılıklı olarak Ülkemizin tanıtımında daha da faydalı ilişkilere vesile olacağını, bu ve benzeri her güzellikteki etkinliği desteklediğimizi belirtirken, bu güzel kardeşliği birlikte başaracağımıza inanıyorum. Göreve geldiğimizden bu yana eğitim alanında yaptığımız faaliyetlerin çok daha fazlasını önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz. Diğer yandan, şehrimizde bulunan okullarının çevre düzenlemesine ihtiyacı var. Birlikte yapmayı hedefleyeceğimiz güzel çalışmalar olacak. Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde okullarımızın fiziki çevre düzenleme çalışmalarını da yapmaya devam edeceğiz.” dedi.  

 

Eğitime destek ve katkıda bulunan Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a Okul Müdürü Ahmet Sinan Ecer, tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

 



Editör: TE Bilişim