Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin düzenlediği “Şimdi Söz Sizde” adlı söyleşiye katıldı. Öğrencilerin taleplerini dinleyen ve sorularını yanıtlayan Başkan Akdoğan, gençlere müjdeli haberler verdi.

Gençlerin, kampüste öğrencilere belediye tarafından sıcak çorba verilmesi talebini olumlu karşılayan Başkan Akdoğan, bisiklet yolunun kampüse kadar uzatılacağını ve Niğde’ye 3 ayrı sinema salonu yapılacağını açıkladı. Öğrenciler, gençlere yönelik yeni projelerini açıklayan Başkan Akdoğan’ı uzun süre ayakta alkışladı.

Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü’nün düzenlediği “Şimdi Söz Sizde” programının konukları Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür ve Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt oldu. Öğrenciler, söyleşinin konuklarına çeşitli sorular yöneltirken taleplerini de dile getirdi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan söyleşinin açılışında yaptığı konuşmada, Niğde Belediyesi’nin rektörlüğün tüm taleplerini yerine getirme gayreti içinde olduğunu vurguladı. Akdoğan, “Öğrencilerimiz, belediyemizin kapısını ne zaman çalarlarsa çalsınlar, her ne talepte bulunurlarsa bulunsunlar, üniversitemiz adına, öğrencilerimiz adına ve gençlerimiz adına bu talepleri yerine getirmeye çalıştık” dedi.

BİSİKLET YOLU UZATILIYOR
Akdoğan, Niğde Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün Bor Yolu’ndan Fertek Yolu Kavşağı’na kadar uzanan yürüyüş ve bisiklet yolunu kampüse kadar uzatmayı planlandıklarını da söyledi.

CEP SİNEMASI MÜJDESİ
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, öğrencilere cep sineması müjdesi de verdi. Başkan Akdoğan, “Selçuk Mahallesi’nde, 2017-2018 Eğitim- öğretim yılının başlangıcında 3 adet ayrı ama aynı binada cep sineması yapacağız. Üniversiteye en yakın bölge olan Selçuk Mahallesi’nde bir konferans salonu, tiyatro gösterileri de yapılabilecek. Yine içinde mutfağı olan bir düğün salonu, onunda üst katında cep sinemasının olduğu bir projemiz var. Bu proje önümüzdeki yılın Eylül ayında tamamlanıp hizmete girmiş olacak” dedi.

ÖĞRENCİLERE SICAK ÇORBA MÜJDESİ
Başkan Akdoğan’ın öğrencilerin talepleri üzerine üniversite girişinde ücretsiz sıcak çorba dağıtılacağının müjdesini vermesi öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı. Sabah 07.30 ile 09.00 saatleri arasında Niğde Belediyesi tarafından ücretsiz sıcak çorba ikramıyla öğrenciler güne sıcak bir başlangıç yapacak.
Alışveriş merkezi ile ilgili de çok sayıda talebin olduğunu belirten Akdoğan ‘’ Bu konuyla ilgili bizden talepte bulunuyorlar. Belediye olarak zorunluluğumuz yok sadece özel sektörü teşebbüs edebiliriz. Belediyeye ait bir arsayı ihaleye çıkarırız özel sektör bu ihaleyi alırsa bir alışveriş merkezi yaparlar’’ ifadelerini kullandı.

Geç saatlere kadar süren programda Başkan Akdoğan hiçbir öğrencinin sorusunu ve sorununu yanıtsız bırakmadı. Gençler için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Başkan Akdoğan öğrencilerin taleplerini ilgili birimlere ileterek anında çözüme kavuşturdu. 
 

Editör: TE Bilişim