Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’nun düzenlediği “Kariyer Günleri” programının konuğu oldu. Öğrencilerin, “Yeniden aday olacak mısınız”, “Niğde Belediyesi’nin eğitime katkıları nelerdir”, “15 Temmuz gecesi neler hissettiniz” gibi sorularını cevaplayan Başkan Akdoğan, miniklere altın öğütler verdi.



Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kanuni Sultan Süleyman Ortaokulu’ndaki programa kendinden bahsederek başladı. Okul hayatıyla ilgili unutamadığı anılarını anlatan Başkan Akdoğan, insan hayatında en güzel dönemlerin okul yılları olduğunu vurguladı ve “Okulunuzun, öğretmenlerinizin ve bu sıraların kıymetini bilin. Ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlı evlatlar olarak yetişeceğinizden hiçbir kuşkumuz yok” dedi.

Okul yönetimi tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programının geleceğe ışık tutma, düşüncelerde farkındalık oluşturma bakımından önemli olduğunu belirten Başkan Akdoğan, öğrencilerle buluşma noktasında önemsediği bu söyleşiyi düzenleyen okul yöneticileri ve öğretmenlere teşekkür etti.

 ‘’ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİMİNE DESTEK OLUYORUZ’’
Bir öğrencinin ‘’Belediye olarak eğitime ne tür katkılarınız var ‘’ sorusuyla başlayan programda Başkan Akdoğan tüm öğrencilerin sorularını yanıtladı. Akdoğan Niğde Belediyesi olarak öğrencilerin kırtasiye masrafından burs desteğine kadar her türlü ihtiyacında destek olduklarını belirterek ‘’ Gerek ilkokul, gerek ortaokul, gerek anaokulu ve gerekse üniversite öğrencilerimizin bize getirdiği her türlü sorunu çözüyoruz. Niğdeli olup farklı illerde okuyan birçok öğrencimiz var bu öğrencilerimize, kurduğumuz vakıf aracılığıyla burs desteğinde bulunuyoruz. Öğrencimiz burs için belediyemize müracaat ediyor. Belediyemiz bu müracaatı değerlendiriyor. Ailenin gelir durumuna, o ailedeki öğrenci sayısı ve ailenin nüfus sayısını belirleyerek ortaya bir sonuç çıkıyor. Bu sonuca bağlı olarak üniversite öğrencimize burs veriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Bu yıl içinde 2500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’ Merkezde okuyan öğrencilerimiz bu sene bizden kırtasiye yardımı konusunda destek istediler. Bizde kırtasiyeden okul kıyafetine, okulların çevre düzenlemesine kadar her alanda eğitim öğretime destek veriyoruz. Civar köy ve kasabalarımızın da ihtiyaçlarını gidermeye çalışarak bu görevi en iyi şekilde ifa etmeye çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘’MAKAMIN VERDİĞİ SORUMLULUĞU YERİNE GETİRMEK LAZIM’’
Bir öğrencinin ‘’Yapılacak seçimlerde belediye başkanlığına aday olacak mısınız’’ sorusunu yanıtlayan Başkan Akdoğan ‘’ Yaptığımız hizmetlerden vicdanen rahat olursak yani ben Niğde için faydalı oldum ve bundan sonraki dönemde yapacağım faydalı işler var dersem vatandaşımız da ‘ sen bir dönem daha devam etmelisin’ derse devam etmek isterim. Makamın verdiği vebali, yetkiyi ve sorumluluk yerine getirilebiliyorsa orda olunmalı. Getirilemiyorsa o koltuğu işgal etmenin bir anlamı yok’’ ifadelerine yer verdi.

‘’TÜM KONUTLAR 2018’İN ORTASINDA TESLİM EDİLECEK’’
‘’Kentsel dönüşüm devam edecek mi’’ diyen öğrenciye Akdoğan şu cevabı verdi ’’Kentsel dönüşüm 6000 konutluk ve 900 işyerinin olduğu bir proje. Şuanda 700 konutun inşaatı tamamlandı. 1700 konutun ihalesini en geç mart ayında yapacağız ve mayıs ayında bitirmeyi hedefliyoruz. 2018 ‘in ortasına kadar tüm konutlar da hak sahiplerine teslim edilecek’’.

‘’ŞU ANDA YAŞAMIYOR OLACAKTIK’’
Başka bir öğrencinin ‘’ 15 Temmuz gecesi ne hissettiniz’’ sorusuna yanıt veren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ‘’15 Temmuz ülkemizin Cumhuriyet’in kurulmasının ardından bugüne kadar yaşamış olduğu en vahşi ve hıyanet dolu bir geceydi. Darbe girişimi başarılı olsaydı belediye başkanı olarak bugün hayatta olmayabilirdik. O geceki duygular ifade edilemez. Allah bir daha o geceyi ve o geceye benzer bir geceyi, günü bu millete yaşatmasın. Ülkemiz bölünmenin eşiğinden cumhurbaşkanımızın cesareti ve bu milletin basireti sayesinde kurtuldu’’ dedi.

Programın sonunda Başkan Akdoğan öğrencilere eğitim öğretim yılında başarılar dilerken okul müdürü Adem Uygur ve idarecilerin Başkan Akdoğan’a kalem hediye etmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından son buldu.
 
 
 
Editör: TE Bilişim