Prof. Dr. Adnan Görür’ün rektörlük görevine atanmasıyla birlikte başlattığı gelişim ve değişim atağını tüm hızıyla sürdüren Niğde üniversitesi, son olarak Bakanlar Kurulu kararıyla Fakülte sayısını 7’ye çıkardı.

Niğde Üniversitesi bir süre önce İletişim Fakültesi ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin kurulması için çalışmalarda bulunmuş ve iki yeni fakültenin kurulması teklifini YÖK’ün onayına sunmuştu.

YÖK tarafından uygun görülen teklifler Milli Eğitim Bakanlığı’na arz edilmiş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığından görüş istenmişti. Devlet Planlama Teşkilatı, Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasının ardından Bakanlar Kuruluna sunulmuştu.

Bakanlar Kurulunun, Resmi Gazete’nin 24 Ekim 2011 tarih ve 28094 sayısında yayınlanan kararında; Niğde Üniversitesi’ne bağlı olarak İletişim Fakültesi ve Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurulması uygun görüldü.

Niğde Üniversitesi Bakanlar Kurulu’ndan çıkan bu kararla birlikte fakülte sayısını 7’ye çıkardı.

Niğde Üniversitesi’nde; 2009 yılında Yüksek Öğretim kurumunun onayı ile Niğde Meslek Yüksekokulu’nun adı Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu olarak değiştirilmiş ve Niğde Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu isminde yeni bir meslek yüksekokulu kurulmuştu. Sonrasında gelişmeler hız kesmemiş Yabancı Diller Yüksekokulu kurulmuş ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin adı Bakanlar Kurulu Kararıyla Mühendislik Fakültesi olarak değiştirilerek Mimarlık Fakültesi adında yeni bir fakülte daha kurulmuştu. Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün kurulmasıyla enstitü sayısını da 3’e çıkaran Niğde Üniversitesi’nde yeni açılan 2 fakülte haberi sevinçle karşılandı.

Açılan yeni fakülte, enstitü,  yüksekokul ve meslek yüksekokulları ile birlikte Niğde Üniversitesi bünyesinde 7 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 6 meslek yüksekokulu bulunuyor.

Editör: TE Bilişim