Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen “Niğde Tanıtım Günleri” açılış töreninde yaptığı konuşmada Niğde Üniversitesinden övgü dolu sözlerle bahsetti.

Kalkınma Bakanlığı olarak Niğde’ye desteklerini artırarak devam edeceklerini söyleyen bakan Yılmaz, ödeneklerdeki artış hızına bakıldığında Niğde’nin ön sırada yer aldığının görüldüğünü belirtti.

Konuşmasında Niğde Üniversitesinden  övgüyle söz eden Bakan Yılmaz, “Niğde’de son yıllarda önemli gelişmelerden bir tanesi Niğde Üniversitemiz. Gerçekten çok başarılı bir üniversite. Çok ciddi yatırım ödenekleriyle biz de destekliyoruz. En son bir araştırma merkezinin açılışını da birlikte yaptık. Sanayi ile de çok yakın çalışan, çok büyük ölçekli bazı firmalarımızla yakın çalışan bir üniversitemiz. Bilgiyi teknolojiye dönüştürme ve ticaretleştirme konusunda çok önemli çalışmalar yapan bir üniversitemiz. Hocamızı ve emeği geçen bütün arkadaşları tebrik ediyorum. Öğrenci sayısı artıyor, binalar gelişiyor, yurtlar yapılıyor. Bütün bunlar fiziki gelişmelerin ötesinde araştırma alt yapısının Niğde’de gelişmesi çok çok önemli. Türkiye’nin de geleceğine baktığınız zaman, 2023 vizyonumuza baktığınız zaman bilgi tabanlı, katma değeri yüksek bir ekonomi oluşturmak bizim temel hedefimiz. Niğde, bu yolda emin adımlarla ilerliyor. İnanıyorum ki bu alt yapıyla birlikte 10-20 yıl sonrasının Niğde’si çok farklı olacak. Tarımda bir taraftan, çok daha modern bir tarım yaparken, sanayisini geliştirirken, bir taraftan da ar-ge eğitim alt yapısıyla ülkemizin teknolojik doğrultulu kalkınmasına destek olacak” dedi.

Editör: TE Bilişim