Gençlik Projesi Kapsamında Avrupalı Gençler Ekinci’yi Ziyaret Etti

Niğde Atatürk Anadolu Lisesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Avrupa Birliği Gençlik Projesi kapsamında yurtdışından gelen gençler Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’yi ziyaret ettiler.

Niğde Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Ulusal Ajansa sunulan Respect, HealthandBrotherhood in Sport (Sporda Saygı, Sağlık ve Kardeşlik ) isimli projeleri kapsamında bilgi veren Proje koordinatörü Vedat Çiçek, Finlandiya, Bulgaristan ve Hollanda’dan gelen 20 genç ve 3 grup lideri sporda yaşanan ırkçı ve saygısız tutumlardan, gençleri uzak tutmak, bu tür eylemlerin olumsuz yanlarını ortaya koymak ve sağlıklı yaşam için sporun önemine dikkat çekmek için bir araya geldiklerini belirttiler.

Proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaret gerçekleştiren grup, Milli Eğitim Müdürü Ekinci ile bire bir görüşmeler yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “ İlimizde böyle bir projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta İngilizce öğretmenimiz Vedat Bey’e ve Okul Müdürü ve tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gençlik Projeleri gençlerin bir manada kendilerine olan özgüvenlerini geliştirdiği için önemli bir projedir. İlimizde gerçekleşen bu projede Toplumsal hayatın her alanında yaşanmakta olan, özellikle ırkçı ve saygısız tutumların toplumlara verdiği zararı ön plana çıkarmak, gençlerimizi, ruhen ve fiziksel olarak daha sağlıklı kılmak istiyoruz.  Hayatın her alanındaki ırkçılık girişimlerini tasvip etmiyoruz ve kınıyoruz.” diyerek konuştu.

Ziyarete gelen gençler, Niğde’yi çok sevdiklerini ve düşündüklerinden daha fazla hoşgörüye sahip bir yer olduklarını söyledi. Niğde’de hoş vakit geçirdiklerini ve ayrıca milli eğitim müdürlüğüne ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti belirttiler. Ziyaret sonrasında yurtdışından gelen misafirlere hediyeler takdim edildi.


 


Editör: TE Bilişim