Avrupalı 56 kişilik heyet Niğde ODTÜ Kolejini ziyaret etti.

 

Almanya, İtalya, Polonya, Bulgaristan, Litvanya, Fransa ve Hollanda’dan 42 öğrenci ve 14 öğretmen olmak üzere 56 kişinin ODTÜ Koleji’ne gerçekleştirdiği eğitim ziyareti 18-22 Kasım tarihleri arasında bir hafta sürecek. 2011-2013 yılları arasında devam eden projenin Türkiye’den Niğde ODTÜ Koleji’nin yer aldığı 8 ülkeden ilk ve orta dereceli okulların birlikte yürüttüğü projenin adı “Farklı Geçmişten Ortak Geleceğe Avrupa”. Okul Müdürü Aydın Akbaş proje ve ziyaretler ile ilgili açıklama da bulundu.

 

Okul Müdürü Aydın Akbaş, “Avrupa Birliği Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yürüttüğümüz Comenius Projesi 2011 yılında başladı ve 2 yıl sonunda 2013 yılında tamamlanacak. Uluslar arası düzeyde devam eden çalışma, Almanya, Polonya, Bulgaristan, Litvanya, Fransa, İtalya, Hollanda ve Türkiye’den katılımcı okulların yürüttüğü 8 ortaklı bir projedir. Türkiye’den okulumuzun katıldığı projede ilk hareketlilik geçtiğimiz yılın Kasım ayında Fransa’nın Lyon kentinde gerçekleşti. İkinci ziyaret ise Litvanya’nın başkenti Vilnius’a yapıldı. Şimdi projenin üçüncü ayağında 7 Avrupa ülkesinden 42 öğrenci ve 14 öğretmen, okulumuzda öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle buluşuyor.

 

 18-22 Kasım tarihleri arasında okulumuzda “Farklı Geçmişten Ortak Geleceğe Avrupa” konusu çerçevesinde ülkelerin geçmişinde yaşanan önemli olaylar, tarihsel süreçte yaşanana benzer ve farklı gelişmeler araştırılmakta ve ortak bir geleceğin nasıl inşa edilebileceği tartışılacaktır. Bir hafta sürecek çalışmada öğrenciler yaptıkları araştırmaların sonucunda elde ettikleri bilgileri sunumlarla paylaşacak, 2013 Mayıs ayında İtalya’da yapılacak toplantıya kadar çalışılacak konular belirlenecek ve misafir öğrenciler okul çalışmalarını sınıflarda yerinde izleyeceklerdir.”dedi.

 

 

Akbaş açıklamasının devamında ; Projenin bir amacı da işlenen konunun yanı sıra kültürel etkileşimin en üst düzeyde gerçekleştirilmesidir. Proje çalışmaları devam ederken misafir öğrenciler, okul öğrencilerimizin evinde kalmaktadırlar. Günün belli zamanlarında dersleri ziyaret etmekte, ortak çalışmalar yürütmektedirler. Böylece öğrencilerimiz İngilizce konuşma becerisini geliştirmenin yanı sıra farklı kültürden bireylerle iletişim kurarak kültürel paylaşımlarda bulunmaktadır. Her yönüyle faydalı, farklı ve verimli bir çalışma olmaktadır.

  

Çalışmalarımız devam ederken misafirlerimize ülkemizi ve yaşadığımız şehri en iyi şekilde tanıtmak için çeşitli geziler de planladık. İlk olarak Salı günü Roma Havuzu, Kemerhisar Su Kemerleri, Alâaddin Camii ve Niğde Kalesi’ni ziyaret ettik. Kapadokya bölgesi yer altı şehirleri ve Gümüşler Manastırı gezi planımıza aldığımız diğer yerlerdir. Ayrıca 22 Kasım Perşembe günü saat 11:30’da misafirlerimizle birlikte Sayın Valimiz Âlim Barut’u makamında ziyaret etmek için randevu aldık. Çalışmalar Perşembe akşamı okulda düzenleyeceğimiz veda gecesiyle son bulacak ve Cuma günü konuklarımız yola çıkarak ülkelerine dönecekler.”diyerek sözlerini tamamladı.


 

Editör: TE Bilişim