Niğde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin AB Projeleri kapsamında Almanya ve İsveç’teki stajları devam ediyor. EP-SİS projesi kapsamında Avrupa’ya giden öğretmen ve öğrenciler iki haftayı doldurdu. Önümüzdeki günlerde yurda dönecek olan öğrenciler, Avrupa’daki eğitimden oldukça faydalandıklarını belirttiler.

 

 

6-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen proje kapsamında öğrenciler Almanya ve İsveç’teki okullarda staj gördüklerini belirten Proje Koordinatörü Ali Taş, ülkeler arasındaki mesleki eğitimi karşılaştırma imkanı bulduklarını ifade etti. Eğitim ve kültürel ziyaretler kapsamında toplumlar arası kaynaşmayı sağladıklarını söyleyen Taş, “Öğrencilerimiz katıldıkları derslerde aktif rol alarak, girişimcilik ruhu ve özgüvenlerinin gelişmesi açısından büyük yol kat etmişlerdir. Kısacası; yaşayarak ve uygulayarak öğrenme imkânı bulan öğrencilerimiz için bu tarz projeler hem teknik hem de kültürel yönden eşsiz bir deneyim olmaktadır” diye konuştu.

 

 

Gittikleri ülkelerden ve okullardan çok memnun olduklarını belirten öğrenciler de, özellikle ezbere dayanmayan öğrenme ortamlarından, yeni makinelerden ve eğitim setlerinden çok etkilendiklerini söylediler.

 

 

 



 

 

Editör: TE Bilişim