Hollanda’nın değişik şehirlerinde dört konferans veren Eğitimci – Yazar Gazi Karabulut izlenimlerini şöyle anlattı:

“ Yıllar önce rızık kazanmak derdi ile Avrupa’nın değişik yerlerine giden kardeşlerimiz artık yaşadıkları ülkede, hem asli değerlerini muhafaza etmeye çalışıyor hem de yaşadıkları ülkenin siyasi, ekonomik meselelerine de ortak olmaya çalışıyorlar.

Beş günlük Hollanda programında hem Hollanda Türk Federasyonu’nun belirlediği konu ve yerlerde konferanslar verdik hem de Hollanda’nın eğitim yapısını Amsterdam’da bir devlet okulunda inceleme fırsatı bulduk.

İlk önce Bewervijk’te yaşayan Türklerin aileleri ile katıldığı “Ülkücülük ve Aile” konferansı ardından aynı konuda Hengelo’da bir konferans daha verdik.

Amsterdam Tukem’de gençlerle sohbet programı gerçekleştirilirken Federasyonun burada açtığı Kuran Kursları, din öğretimi, Ders takviyeleri federasyonun tam bir küllüye gibi çalıştığını gösteriyordu.

Son olarak Selçuk Duracık için Utreht Türk kültür Merkezi tarafından tertiplenen konferans hem Hollanda Türklerinin yoğun katılımı hem programın duygu atmosferi hem de konferans sonunda yapılan sohbetler gösteriyordu ki burada yaşayan Türkler Federasyon çatısı altında imrenilecek bir birlik oluşturmuş.

Netice olarak diyebilirim ki Hollanda Türk Federasyonu buralarda kurduğu teşkilatlarla hem kendi değerlerimize sahip çıkıyor hem de Hollanda’nın meselelerine çözüm üretmeye gayret ediyor.


Editör: TE Bilişim