Niğde Atatürk Ortaokulu’nda Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 4.sü düzenlenen 7-19 yaş Aile Eğitimi etkinlikleri yapıldı. Etkinlik, 8 hafta süren yoğun bir çalışma programının ardından plaket töreni ile son buldu.

Otuz velinin  sertifika aldığı etkinliklerde anne-babaların 7 ile 19 yaş arasındaki çocuklarıyla ilgili ergenlik, iletişim, sorumluluk ve benzeri konularda farkındalıklarını artırıp gelişim sürecini daha sağlıklı bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmak amaçlandı. 26 Ekim tarihinde başlayarak 8 haftalık bir sürece yayılan etkinlikler hafta sonları velilerin büyük özverisiyle devam etti. Aile eğitimi programı kapsamında 8 hafta boyunca her hafta bir konu ele alındı. Oturumlar; “Ergeni Tanımak, İletişim Kurmak, Birlikte Büyümek, Aile Tutumları, Riski Yönetmek, Olumlu Davranış Kazandırma, Uzlaşabilmek(Çatışma Çözme) ve Geleceği Planlamak” konularını kapsadı.


Etkinlikleri Atatürk Ortaokulu Psikolojik Danışman-Rehber Öğretmenleri Gökhan AÇIKGÖZ ve Hasan Hüseyin KÖÇER iki grup halinde ve koordineli bir şekilde yürüttüklerini belirttiler. Okul Psikolojik Danışmanı Gökhan AÇIKGÖZ; etkinliklerin hafta sonu olması nedeniyle yorucu ama eğlenceli geçtiğini, ayrıca özveri ile çalışmalarının velilerin özverili katılımlarıyla renklendiğini ifade etti. Velilerin eğitim sonundaki değişimlerini gözlemlemenin de ayrı bir heyecan olduğunu vurgulayan Gökhan AÇIKGÖZ bu etkinlikler sayesinde her şeyin ötesinde evde çocukları ile çatışmaktan ve ev işlerini yetiştirmekten kendine ayıracak anlamlı zaman bulamayan velilerin sosyal bir ortamda etkileşimde bulunmaları, çocuklarıyla ilgili deneyimlerini paylaşarak değişim sağlamaları ve etkinlik sonrasında da eğitim grubundaki kişilerle arkadaşlığa devam etmeleri mutluluk verici bir durum dedi. Okul Psikolojik Danışmanı Hasan Hüseyin KÖÇER de önceki yıllarda da yaptığımız etkinliklerin daha sonu gelmeden meyvelerini topluyoruz ve olumlu değişimi gözlemlemek bizlerin de motivasyonunu artırıyor dedi. Grup içindeki bireylerin kaynaşarak birincil amacın dışında ayrıca dostluklar kurmasının sevindirici bir durum olduğun belirtti. Çocuklarıyla ilgili etkinlik sürecinde yaşadıkları olumlu değişimleri paylaşmalarının diğer katılımcıları da öğrenilenleri uygulama konusunda motive ettiğini söyledi. Katılımcıların çocuklarıyla ilgili olumlu değişimleri çocuklarını da olumlu etkilemiş hatta öğrencilerden bazılarının ailelerini bu etkinliklere katılma konusunda zorladıkları bile görülmüştür dedi. Okul Müdürü Bülent ÖZDEMİR, eğitim etkinliğinin okula, öğrencilere, velilere olumlu etkiler yarattığını, katılımcılardan ve bu etkinliği duyan kişilerden olumlu geri bildirimler alındığını ifade ederek, etkinliklerin sonraki süreçte de yaygın şekilde devam etmesi için gereken çalışmaları planlayacaklarını belirtti. Bülent ÖZDEMİR, emeği geçen herkese teşekkür etti. Etkinliklerin bitiminden sonraki hafta sonu katılımcılar çocukları ve eşleriyle birlikte Atatürk Ortaokulu’nda Sertifika ve plaket töreni için toplandı. Birlikte yenen yemekten sonra plaketler ve sertifikalar katılımcılara takdim edildi.

Son olarak gönüllü katılımcılardan bazıları etkinlik süreciyle ilgili yaşadıkları olumlu değişimleri içeren mektuplarını grupla paylaştılar. Çekilen hatıra fotoğraflarıyla etkinlik son buldu.


Editör: TE Bilişim