Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen Kariyer Günleri’nin ikincisi gerçekleştirildi. Okul kütüphanesinde yapılan programın bu seferki konukları Niğde Adliyesi’nde görevli Hakim Ercan Güler ve Savcı Serhat Yağmur oldu.

Kariyer Günleri kapsamında Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi’ne gelen Hakim Ercan Güler ve Savcı Serhat Yağmur öğrencilerle söyleşi yaptı. Hukuk dersi havasında geçen programda adaletin toplum hayatındaki önemini anlatan hukukçular, mesleğin tarihsel gelişimine ve günümüzdeki durumuna değindiler. Kendi hayatlarından kesitler sunarak gençlere örnek olmaya çalışan Hakim Ercan Güler ve Savcı Serhat Yağmur öğrencilerin hukuk alanı ile ilgili sorularını da cevapladılar. Deneyimli hukukçular ayrıca Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından okula özel olarak hazırlanmış masa saatini hediye ederek büyük jest yaptılar.

Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi Müdürü Ferudun Soyak, okul olarak düzenledikleri Kariyer Günleri’nin ikincisinde hukuk dünyasını tanıtıp öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Çalışmanın diğer meslek grupları ile sürdürüleceğini belirten Soyak, programa katılan hukukçulara teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim