Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri için “Önlük Giyme Töreni” düzenlendi.

Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bahçesinde düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Çınar, Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Serkan İbiş, Genel Sekreteri Mustafa Çolak Niğde Lokantacılar Odası Başkanı Yüksel Erden, Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel ile çok sayıda akademik, idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk konuşmayı Aşçılık Programına en yüksek puanla yerleşen öğrenci olan Zeynep Erdoğan yaptı. Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri adına kürsüye çıkan Zeynep Erdoğan konuşmasında, “Aşçılık Programını, yemek yapmaya olan ilgim sayesinde tercih ederek birincilikle kazandım. Okula başladığım günden beri aşçılığın sadece yemek yapmak olmadığını gece-gündüz demeden farklı tarifler keşfederek yeni lezzetler ortaya çıkarmak ve yemeklerdeki estetiğin bir matematiği olduğunu öğrendim. Amacım, “Türk Mutfak Kültürünü” ulusal ve uluslararası arenalarda temsil edebilecek düzeyde donanıma sahip olan aşçılar arasına girmektir. Eğitim-öğretim sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen başta Sayın Rektörümüze ve saygı değer hocalarıma şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Öğrencinin ardından söz alan Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan; “Üniversitemizin, ülkemizin ihtiyaçlarına binaen açmış bulunduğu Aşçılık Programının önlük giydirme törenine hoş geldiniz. Amacımız Yüksekokulumuz bünyesinde ilimiz ve bölgemiz bazında sosyo-kültürel ve ekonomik katkının daha da üst seviyeye çıkmasını sağlayacak her türlü çalışmayı yapmak ve yapılanları desteklemektir. Bu amaca uygun olarak 2018-2019 eğitim-öğretim yılında açılan Aşçılık programı bu yıl ilk öğrencilerini aldı. Bu programın açılmasında ve tamamlanmakta olan Modern Uygulama Mutfağının kurulmasında tüm destekleri için başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

Sözlerine, etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutlayarak başlayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar; “Tabi buradaki amacımız şuydu, biliyorsunuz ki Tıp Fakültelerinde bu önlük giyme törenleri yaygın olarak yapılır. Üniversitemizin de Tıp Fakültesi geçen yıllarda öğrenci almaya başladığında bu törenleri yapmaya başladık ve bu yıl da üçüncüsünü düzenledik.

Aşçılık bölümünde okuyan öğrencilerimiz için de böyle bir etkinlik düzenleyerek farkındalık oluşturma anlamında hem üniversitemiz hem de ilimiz için faydalı olacağı kanaatindeyiz. Ayrıca öğrencilerimizin motivasyonuna da önemli katkı sağlamaktadır” dedi.

Aşçılık bölümünün ve laboratuarının ciddi maliyet gerektirdiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, bununla ilgili gerekli düzenlemeleri de titizlikle yaptıklarını belirtti.

Amaçlarının, Türk mutfağı zenginlikleri noktasında öğrencilerin ihtiyaçlarının giderilmesi olduğunu vurgulayan ve önümüzdeki yıllarda da şehrin ihtiyaçları doğrultusunda hangi alanlarda gereklilik hissediliyorsa, o alanlarda destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Prof. Dr. Muhsin Kar; “Ayrıca ilerleyen zamanlarda Türk mutfağının güzel bir şekilde insanlara sunulduğu mekânlarda öğrencilerimizi görmekte nasip olur diye düşünüyorum. Çünkü Türk restoranlarına olan ilgiyi biliyorum. Onlarında böyle şehirlerin en müstesna yerlerinde çok güzel hizmet verdiklerini biliyorum. İnşallah bizlerde mezunlarımızı sadece Niğde’de değil, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında mesleklerini severek ve zevkle icra ederlerken görme fırsatı elde ederiz” dedi.

Protokol üyelerinin ve hocalarımızın Üniversite Aşçılık Programı 1. Sınıf öğrencilerine önlüklerini giydirmeleri ile devam eden programda Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Betül Çetin ve Aşçılık Programı öğretim elemanları, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’a aşçılık önlüğü ve hediyelerini takdim etti.

Törenin devamında Niğde Lokantacılar Odası Başkanı Yüksel Erden ile Niğde Kasaplar ve Fırıncılar Odası Başkanı Murat Yenel yaptıkları konuşmada Aşçılık Programı ve Uygulama Mutfağının Niğde’ye ve Üniversiteye kazandırılmasından dolayı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar’a ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Aşçılık Programı Öğr. Gör. Şinasi Özmen ve Öğr. Gör. İsa Serhan Cihangir özel sunumları ve şovları ile törene renk kattılar. Tören Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin verdiği konserin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim