Niğde Üniversitesi tarafından “Türkiye'nin Kalkınmasında Teknoloji Transfer Ofislerinin Rolü: Türkiye ve Dünyadan Örnek Uygulamalar” konulu konferans düzenlendi.

 

Niğde Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi ve Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin konuşmacı olarak katıldı.

 

Türkiye’nin kalkınmasında Teknoloji Transfer Ofislerinin rolünün her geçen gün daha çok anlaşıldığını ifade ederek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin, orta refaha sahip ülkeler arasında yer alan Türkiye’nin imalat sanayi ve ihracatına bakıldığında ileri teknolojinin payının yüzde 3 yüzde 4 gibi oldukça düşük olduğunun görüldüğünü ifade etti.



Özellikle ihrac edilen ürünlerde yüksek teknolojinin kullanılamamış olmasının Türkiye için büyük bir dezavantaj olduğunu söyleyen Şahin, Türkiye’nin toplam ihrac ettiği ürünlerin kilogram başına ortalamasının bir buçuk dolar iken Almanya Japonya gibi ülkelerde bu rakamın 4-5 kat daha fazla olduğunu söyledi.

 

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Bayrak, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kutsi Savaş Erduran, Öğretim Elemanlarımız ve çok sayıda öğrencimizin katıldığı konferans Prof. Dr. Hacı Mehmet Şahin’in gelişmiş ülkelerin teknoloji transfer ofislerinden örnekler vermesi ile devam etti.

 

Editör: TE Bilişim