Niğde’nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için yapılan Niğde İl Gelişme Planı (NİGEP) çalışmaları kapsamında, farklı illerde yaşayan Niğdelileri bilgilendirmek ve il dışındaki Niğdelilerin gözüyle Niğde’nin sorunları ve 25-30 yıl sonraki geleceğine ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere planlanan NİGEP toplantılarının beşincisi 9 Haziran 2014 tarihinde Antalya’da gerçekleştirildi. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, NİGEP toplantısına katılan Niğdelilere Üniversitenin mevcut durumu ve gelecekte ne yapmak istediklerine ilişkin bilgi verdi. Görür, Üniversitede son 5 yıldaki bu gelişmelerle Niğde Üniversitesi’nin adeta bir mucizeyi gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

“BUGÜN ÜNİVERSİTE NE DEMEKTİR, BİR KENT İÇİN ÖNEMİ NEDİR GÖZLERİMİZLE GÖRDÜK VE ANLADIK”

 

Toplantıda Niğdeliler, “Bize Niğde’yi anlattınız. Sanki bizleri Niğde’ye götürdünüz. Kaç yıldır Antalya’dayız, ancak ilk kez kendimizi bu kadar Niğdeli hissettik. Üniversitemizi dışardan biliyorduk ama özellikle son 5 yılda Rektör Görür’ün çalışmaları ile bu kadar geliştiğini bilmiyorduk. Bugün Üniversite ne demektir, bir kent için önemi nedir gözlerimizle gördük ve anladık. Bu gelişmeleri bilmiyorduk, Üniversitemizle gurur duyduk.” sözleri ile duygularını dile getirdiler.

 

REKTÖR PROF. DR. ADNAN GÖRÜR, “ÜNİVERSİTEMİZİN KENDİ İMKÂNLARI İLE BURAYA KADAR GELEBİLDİK. ARTIK BÜYÜYORUZ, GELİŞİYORUZ VE BUNUN SÜREKLİLİĞİNİN SAĞLANMASI İÇİN NİĞDE’LİLERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYUYORUZ.”

 

NİGEP Genel Koordinatörü Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğdelilere Üniversitenin geçmişte nerede olduğu, bugün nereye geldiği ve nereye gitmek istediği konusunda bilgiler verirken, “Üniversitemizin kendi imkânları ile buraya kadar gelebildik. Artık büyüyoruz, gelişiyoruz ve bunun sürekliliğinin sağlanması için Niğdelilerin desteğine bugün her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyuyoruz.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Üniversitemizin misyonunu ve vizyonunu gerçekleştirmek için özellikle son yıllarda önemli mesafeler katettik. Üniversitede hızlı bir büyüme ve gelişme yaşandı, hatta bu durum bazen beni korkutuyor. Bu büyüme ve gelişmenin sürekliliğinin sağlanması için Niğdelilerin desteğine bugün her zaman olduğundan daha fazla ihtiyacımız var. Devletin kaynakları bizi buraya kadar getirdi ancak daha fazla işler yapmak için devletin imkanları dışında farklı desteklere de ihtiyacımız var. Sizlerin desteği olmadan bu büyüme ve gelişmenin sürekliliğini sağlayamayız.” dedi.

 

REKTÖR GÖRÜR, NİĞDE’DE HAYIR KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURMALIYIZ

 

Rektör Görür, Niğdelileri “Kuruluşunun 30. yılında Türkiye’deki ilk 30 Üniversite arasında olmak.” hedefine ortak olmaya ve bunu gerçekleşmek için de Niğdeli hayırsever ve işadamlarını Üniversiteye daha çok yardımcı olmaya ve destek vermeye davet etti. Bu destek verildiğinde, Üniversitede bugün mucize sayılabilecek gelişmelerin artarak devam edeceğine vurgu yapan Görür, Üniversitenin kente katkısının önemine değinerek “Niğde ve Üniversite bir elmanın iki parçası gibidir. Biri olmadan diğeri olmaz.” dedi.  “Her şeyi devletten bekleyemeyiz. Bizler de bir şeyler yapmalı, Niğde’de de diğer illerde olduğu gibi hayır kültürünü oluşturmalıyız. Artık herkesin Niğde için elini taşın altına sokma zamanı gelmiştir hatta geçiyor bile. Ya bir şeyler yapacağız, ya da yerimizde sayacağız. Biz bir şeyler yapmak için buradayız”, “Niğde için Üniversite için birlik olmalıyız, bu desteği Niğde de Üniversite de hak ediyor. Niğde kabuğunu zorluyor, artık Niğde’nin kabuğunu kırma zamanı gelmiştir, bunun için de Kent ve Üniversite el ele, birlik ve beraberlik duygusu ile hareket etmelidir.” dedi.



 

Editör: TE Bilişim