Okul öncesinde kültürümüz yaşatılacak

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde'nin okul öncesi eğitiminde Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi. Atatürk Eğitimciler ve Gönül Çiçeği Anaokullarını ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Ekinci, Niğde’nin okul öncesinde büyük ilerleme kaydettiğini belirtti.  

Niğde’de okul öncesine olan ilgiden oldukça memnun olduklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Anaokullarımızın fiziki yapısı ve eğitim kalitesi ile velilerimizin takdirini kazanmıştır. İl genelindeki anaokullarımız idareci ve öğretmenleri ile kaliteli hizmet üretmeye devam ediyor. Çocuklarımızın eğitim gördüğü anaokulları-anasınıfları ve uygulamalı sınıflar çocuğun gelişimine uygun olarak dizayn edilmekte ve bu eğitime katılan çocuklar katılmayan akranlarına göre önemli ölçüde avantajlı konuma gelmektedir. Ailelerimiz artık bu eğitimin öneminin farkına vardılar. Aileler, verilen eğitimi, eğitimden sonra çocuktaki değişimi izliyor ve çocuğunu ana sınıflarına gönderiyor." diye konuştu.

Okul öncesinde kültürümüz yaşatılacak

Çocukların zeka ve ruh gelişimlerinin yüzde 70'inin yedi yaşına kadar şekillendiğini hatırlatan Ekinci, okul öncesi eğitimde kültürümüzün yaşatılacağını söyledi. Anaokulları ve ana sınıflarındaki oyuncak ve duvar resimlerinin kültürümüze ait ögelerden seçilmesi gerektiğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Ekinci, “Okul öncesi eğitimde çocuklarımıza bizim kültürümüzü, bize ait değerleri; inanışları ve bize ait olanları anlatmalıyız. Okullarımızın duvarlarını Nasreddin Hocalar, Keloğlanlar, tarihe mal olmuş değerlerimizin süslemesini istiyoruz. Bu amaçla alanında uzman kişiler ve anaokulu müdürlerimizle bir komisyon oluşturarak çalışmalara başlayacağız” şeklinde konuştu.

Anaokulları ziyaretinde öğretmen ve öğrencilerle görüşen Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’ye okul öncesinden sorumlu Müdür Yardımcısı M. Ali Durak da eşlik etti.






Editör: TE Bilişim