Niğde Altunhisar İlçesinde  yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesim kursu veriliyor.

Haber: Ali AKBAŞ

Altunhisar Kaymakamı Mehmet Erdem, Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar’ında katılımda bulunduğu Kurban Kesim Kursu yaklaşan kurban bayramı öncesi kurbanlıkların ibadete uygun olarak daha bilinçli kesilebilmesi amacıyla toplam 40 saat sürecek olan kursta, kursiyerlere teorik ve uygulamalı bilgiler verilecek.


Altunhisar Milli Eğitim Müdürlüğü kurs çeşidine yeni bir kurs daha ekledi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, kurbanlık kesiminde yaşanan zorluklardan hareketle kurban kesimi kursu açıldı. Veteriner, ilahiyatçı ve görevli hayvan kesim elemanlarından oluşan ekip tarafından kursa katılan kursiyerlere Her gün üç saat olmak üzere toplam 40 saat sürecek olan kursta, önce teorik bilgiler veriliyor, ardından da uygulamalı eğitime geçiliyor. Kurslar Usta Kasaplar öncülüğünde bulunan bir kesimhanede gerçekleştiriliyor. "40 saat sürecek eğitim programı sonrasında kursiyerlere sertifika verilecek.


Kurban kesimi kursu eğitmenlerinden yapılan açıklamada; kursiyerlere büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesimi eğitimi verdiklerini belirterek, "Kurban Bayramında kurbanlık kesimi yapmak için bilgi sahibi olmak gerekir. Bu bilgileri aktardığımız kişiler kurbanlıklarını kendileri kesip, yüzüp, parçalaya bilecekler" dedi.


Kurban kesimi kursuna katılan kursiyerler de ibadetin özüne uygun bir şekilde sağlıklı bir kesim yapmak için kursa katıldıklarını ifade ederek, Altunhisar Kaymakamı Sayın Mehmet Erdem,Belediye Başkanı Erdal Sarı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sayar'a sağlamış olduğu bu imkandan dolayı teşekkür etti.




Editör: TE Bilişim