Niğde Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen Alkol ve Madde Bağımlılığı konulu konferans Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.


Konferansın açılış konuşmasını yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Her ay değişik bir konferansla beraberiz. Günümüzün ya da toplumumuzun kanayan yarası olan madde bağımlılığı ile ilgili bir konferans gerçekleştirdik. Her zaman belirttiğimiz üzere biz belediye olarak sadece şehrin alt yapısı yada üst yapısı ile değil konferanslar, sosyal etkinlikler, kültürel etkinliklerle de Niğde halkı ile her zaman beraber olduk bundan sonra da yine beraber olmaya devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı Akdoğan; “Geçmiş konferanslarda da hep dile getirdiğim gibi, bir kez daha şu hususu dile getirmek istiyorum. Niğde de yaşayan tüm insanların tüm hemşerilerimizin talebi doğrultusunda bu konferansları biz düzenliyoruz. Yine önümüzdeki aylarda, günlerde talep olması halinde hangi konu olursa olsun hangi düşünür, ilim adamı, akil insanlardan kim olursa olsun talep olması halinde her zaman getireceğiz ve onların bilgilerinden, deneyimlerinden, donanımlarından faydalanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Alkol bağımlılarına yönelik Niğde Belediyesinin düzenlemiş olduğu konferansta konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zehra Arıkan, alkolden ve madde bağımlılıklarından kurtulmanın yollarını anlattı.


Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Zehra Arıkan,  alkol bağımlılığının nedenlerini anlatarak, insanların bu konuda kendilerini alıkoymaktan güçlük çektiklerinin altını çizdi.


Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Zehra Arıkan konferansa katılanlara alkolden kurtulmanın yollarını anlattı. Alkolün beyni etkilediğini ve vücutta çeşitli hastalıklara yol açtığını belirten Arıkan, alkolün insan vücudundaki bütün organ sistemini olumsuz etkilediğini söyledi. Alkolü bırakmanın tamamıyla insanın kendi iradesine bağlı olduğu belirten ve alkolün birçok olumsuz yönleri üzerinde duran Prof. Dr. Arıkan’ın konuşmasından sonra alkol bağımlısı olan ve tedavi görenler alkol bağımlısı oldukları dönemde yaşadıklarını anlattılar. 


Editör: TE Bilişim