İlimizde bu yıl açılan Niğde İmam Hatip Ortaokulu’nda yeni bir proje uygulamaya konularak her kata “Al Götür Oku Getir” ismini taşıyan kitaplıklar kondu.



Öğrencilerin kitap okuma alışkanlıklarını arttırmak için okul yönetimi olarak böyle bir uygulama başlattıklarını belirten İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Adem Uygur, “Bizler imam-hatip öğrencilerinin eğitimli, kendini ifade edebilen, özgüvene sahip, değerlerine bağlı, ufku açık insanlar olarak yetişmelerini arzu ediyoruz. İmam-hatip öğrencisinin güzel olan her işte olduğu gibi kitap okuma konusunda da örnek olması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Al Götür Oku Getir projesi hakkında bilgi veren Uygur, “Kitaplıklarımız öğrencilerimizde okuma kültürü ve geleneği oluşturmaktadır. Al Götür Oku Getir Kitaplıkları öğrencilerimizin herhangi bir üyelik işlemi gerektirmeden, süre sınırı ve kayıt olmaksızın istedikleri kitapları okumak üzere alabilecekleri bir şekilde tasarlanmıştır. Öğrencilerimizin seviyelerine uygun her türlü kitaba rahatlıkla ulaşmalarını sağlamak istiyoruz” diyerek projenin amacını açıkladı.

Kitapseverlere de çağrıda bulunan Uygur, kitap okumayı seven ve kitap okumanın önündeki engelleri kaldırmak isteyen her kitapseverin bu projeye ortaokul seviyesine uygun kitaplar hediye ederek katkı sağlayabileceklerini belirtti.










Editör: TE Bilişim