Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi çalışmalarına yeni eğitim-öğretim yılında da hızla devam ediyor.

Akşemseddin Bilim ve Sanat Merkezi farklı düzeylerdeki yarışmalara katılımının yanında bilimsel kongrelerde de dikkat çekiyor. Akşemseddin Bilsem 22/25 Eylül tarihleri arasında İstanbul Üniversitesinde düzenlenen IV. Ulusal Üstün Zekalı ve Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi’ne iki bildiri ile katıldı.

 

Ülkemizin farklı yerlerinden akademisyenlerin ve eğitimcilerin katılımıyla düzenlenen IV. Üstün Zekalı ve Yeteneklilerin Eğitimi: “Üstünler ve Gelecek” temalı ulusal kongre İstanbul Üniversitesi tarafından gerçekleştirildi. Uluslararası davetli konuşmacıların da içinde bulunduğu çok sayıda akademisyen, eğitimci ve alan uzmanlarının katılımıyla gerçekleşen; üstün zekalı ve yeteneklilerin eğitiminde mükemmellik, liderlik, yaratıcılık ve yeniliğe doğru çıkılan yolculukta Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Ertuğrul Özar, Akşemseddin Bilsem’in çalışmalarını iki ayrı bildiri ile sundu. Dört gün devam eden kongre süresince Niğde’de yapılan çalışmalar diğer katılımcılar ve kurum yetkililerince yoğun ilgi gördü.

 

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Akşemseddin Bilsem’in Üstün Zekalı ve Yeteneklilere eğitim veren kurumlar tarafından takip edilmesinin Niğde’nin eğitimde marka şehir olmasına katkı sağladığını vurguladı.







Editör: TE Bilişim