Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulları ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ı, Hüdavend Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ve Niğde Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ı makamında ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan öğretmenlik görevinin önemine değinerek tüm öğretmenler adına Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar'ın öğretmenler gününü tebrik etti.
 
Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a eğitime ve okullara sağladığı katkıdan dolayı teşekkür ederek Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a çalışmalarında başarılar diledi.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan daha sonra okullara gerçekleştirdiği ziyaretlerde öğretmenlerle bir araya gelerek öğretmenler günü anısına ajanda ve kalem hediye etti.
 
Öğrenmek ve öğretmek çok önemli
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "24 Kasım 2014 Pazartesi günü öğretmenler günüydü ama il dışı programımız olmasından dolayı öğretmenlerimizle bir araya gelemedik. İl dışı programımızdan döner dönmez ziyaretlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Milli Eğitim Müdürlüğümüzden başlayarak okullarımızda öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutladık. Allah sağlıklı sıhhatli nice öğretmenler gününü görmeyi değerli öğretmenlerimize bizlere nasip etsin. Eğitim olmadan hiç bir şey olmuyor, eğitimli bir toplum olmakta kolay değil. Bizim yaptığımız işleri herkes yapabilir ama öğretmenliği herkes yapamaz. Öğretmenlerimizin hepsine teşekkür ediyorum öğretmenler günlerini kutluyorum. Eğitime verdikleri katkıdan dolayı, çocuklarımıza kaliteli ve seviyeli eğitim vermiş olmalarından dolayı öğretmenlerimize çocuklarımız, velilerimiz ve Belediye Başkanlığımız adına teşekkür ediyoruz. Öğretmenlerimizin başarılarının devamını diliyorum. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslek. Hz. Ali efendimizin sözünden hareket edersek 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' ve yine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in buyurduğu gibi 'İlim Çin'de de olsa gidip alınız' sözlerinden de anlayacağımız gibi eğitim bu kadar önemli. Öğrenmek ve öğretmekte bu kadar önemli. Öğretmenlerimiz her iki durumu da başarıyla yapıyorlar öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Öğretmenler günlerini kutluyorum. Başarılarının devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.
 
Ne yapmışsak bütün okullarımıza helali hoş olsun
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; " Niğde Belediyesi ve Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Niğde'de hiç bir okulumuzun bahçesinin ve çevre düzenlemesinin eksiğinin olmasını istemiyoruz. Okullarımızın iç dizaynı, sıra, masa, badanası, kalorifer ve bakımı gibi ihtiyaçları Milli Eğitim Müdürlüğü üstleniyor. Okullarımızın çevre düzenlemesini ve asfaltlanmasını da Niğde Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. Bu sene içerisinde 20'ye yakın okulumuzun bahçesinde asfaltlama işlemi gerçekleştirdik. Bir bölümünde çevre düzenlemesi gibi bir takım hizmetleri son bir kaç ay içerisinde gerçekleştirdik. Okullarımız ve eğitim camiamız için ne yapsak az. Ne yaparsak yapalım bütün okullarımıza helali hoş olsun. Daha fazlasını yapmamız lazım. Bizde daha fazlasını yapma gayreti içersinde önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde hiç bir okulumuzun fiziki noktada bir eksikliğini bırakmayacağız. Şu anda da zaten hiç bir okulumuzun önemli bir eksiği görebildiğimiz kadarı ile yok" dedi.
 
Niğde Hüdavend Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recep Koçer ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek okul bahçelerinin asfaltlanmış olmasından dolayı da öğretmenler ve öğrenciler adına teşekkür etti.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ayrıca Kız Meslek Lisesinde eğitim gören Halk Oyunları ekibinin çalışmalarını da ziyaret ederek öğrencilerin isteği üzerine hatıra fotoğrafı çektirdi.




Editör: TE Bilişim