Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılının başlaması nedeni ile bir mesaj yayınladı.
 
Bor Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak Mesajında şu görüşlere yer verdi.
 
Yeni bir öğretim yılına başlarken, yaşamakta olduğumuz duyguyu ve heyecanı aynen yaşamaktayız.
 
       Artık eğitim yalnız okulla sınırlı değildir. Paydaşları olan Anne-Baba,sivil toplum kuruluşları,yerel yönetimleri de içine almıştır.
 
       Amacımız daha çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkabilmek için çalışmaktır. Bu da toplumun tüm kesimleri tarafından etkin olarak kabullenmesinden geçmektedir. Artık çağın değişen şartlarıyla birlikte değişen, çağdaş yönetim anlayışı;”Ben yaptım yerine,biz yaptık “anlayışıdır.Bu anlayış,yeni yüzyılda milletimizin engellenemez başarısının temel direği olacaktır.
 
       Yalnız ihtiyaçlara kilitlenen bir eğitim anlayışı değil, uzun gelecek için hedefleri olan,bunu gerçekleştirmek için de e-devlet projesi gibi çağın teknolojisinin eğitim araç gereçlerinin etkin olarak yaygınlaştırılmasından geçmektedir.Bu ise,okul-öğrenci –veli ve çevre tarafından paylaşılan, onları yönlendiren ortak değerlerin, ortak alışkanlıkların,ortak tutum ve davranışların yer aldığı “Biz duygusunun” ve “bizim okul” anlayışının hakim olduğu birlik kültürümüzü harekete geçirmekle mümkün olur.
 
        Bütün bunların gerçekleştirilmesinde gereken unsurlar en önemlisi iletişimdir; etkili ve kalıcı bir insan ilişkisi kurmanın yolunun da “insanı sevmekten geçtiğini hiçbir zaman unutmamalıyız.
 
                  Sevgili öğrenciler;
           Hayata hazırlandığınız bugünlerde; çağın teknolojisini eğitiminizde etkin kullanmaya gayret ediniz. Ancak, teknolojinin bir araç olduğunun araca hizmet değil,aracın size hizmet etmesine dikkat ediniz.Böylece teknolojinin olumsuz etlilerinden kurtularak sürekli okuyan, düşünen, uygulayan,sonuçlandıran ve Atatürk gençliğine layık,ülkesini dünyada en iyi şekilde temsil edebilen kabiliyetli gençler olarak tarihin güzide sayfalarında yer alacaksınız.
 
         Değerli yönetici arkadaşlarım, saygıdeğer veliler;
       
         Bir bahçıvan titizliğiyle birlikte yetiştireceğiniz bahçenizin gonca gülleri gençlerimizin, başarı kokusunun tüm dünyaya yayılmasına daha aşkla, şevkle tutkuyla çalışalım yorulmayalım. Çünkü gelecek çalışkanların olacaktır.
 
          Bu duygu ve düşüncelerle 2011-2012 öğretim yılının hayırlı olması dileğiyle başarılar dilerim.
     
         Sevgi ve saygılarımla…
 
 
                                                                                                 Adnan SOLAK
                                                                                            İlçe Milli Eğitim Müdürü



Editör: TE Bilişim