Okul Meclisleri Niğde İl Başkanı, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Ethem Kürşat AKDEMİR Hocalı Katliamıyla ilgili yazılı basın açıklamasında bulundu.

  

Tarih 1992’nin 26 Şubatını gösterdiğinde Azerbaycan Hocalı büyük bir vahşet yaşadı. Ermenistan güçlerinin kadın-çocuk , yaşlı-genç demeden 613 sivili katletmesi hala dün gibi aklımızda ve acımız hala tazedir.

 

Hocalı soykırımına katılmış Ermenilerin ve onların yardımcıları yaptıkları insan haklarına ve uluslar arası hukuki antlaşmalara karşı olarak işlenmiş bir soykırımdır.

 

Fakat bu antlaşmaların hiç biri çare olmuyor. Zulüm gören Müslüman Türkler ise bütün vicdanlar sağırlaşıyor, bütün gözler körleşiyor ve bütün idrakler kararıyor. Ama şairin dediği gibi bir gerçeği unutuyorlar:

‘Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak.

Hâlbuki

Biz sussak tarih susmayacak

Tarih sussa hakikat susmayacak’

21.yüzyılın ‘çağdaş’ dünyası halen Hocalı Katliamına sessiz kalmaktadır, görmezden gelmektedir. Unutulmasın ki milletimiz ‘soydaşlarımızın ırzına, namusuna , şerefine, hayat ve varlık haklarına kastetmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır’’ Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz.


 

Editör: TE Bilişim