Niğde’de okul servislerinde çalışan şoförlere iletişim ve halkla ilişkiler eğitimi verildi.

Niğde’de oldukça geniş hizmet alanına sahip olan Acar Seyahat firmasına ait okul servis şoförlerine hızlı okuma eğitim uzmanı, Bilgivizyon Niğde formatörü Hüseyin Uçar tarafından düzenlenen eğitim programına yaklaşık 45 servis şoförü iki grup halinde katıldı.
 
Niğde Esnaf ve Sanatkârlar Odası Toplantı salonunda yapılan iletişim eğitimine servis şoförleri büyük ilgi gösterirken; seminer sırasında eğlenirken öğrenmenin hazzını yaşadılar.
 
Eğitim öncesi bir konuşma yapan Acar Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Asım Acar, 2001 yılında kurulan firmalarının bugün 10. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek; “Baba mesleği olarak başladığımız bu sektörde 10 yıldır hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Firmamızı yenileyerek devam ettiğimiz bu yolda, sadece araçlarımızı değil, şoförlerimizi de geliştirmek istedik. Özellikle okul servis araçlarındaki şoförlerimizin iletişim eğitimine büyük önem veriyoruz. Bu amaçla bu tür eğitimlerimizi sürdürmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Servis şoförlerine yönelik eğitim programda konuşan hızlı okuma eğitim uzmanı, Bilgivizyon Niğde formatörü Hüseyin Uçar da, servis şoförlüğünün büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı.
 
Öğrenci taşımacılığı yönetmeliklerinde bahseden Uçar, “Aslında şoför olarak büyük bir sorumluluğumuz var. Hepimiz biri veli, hepimiz bir anne-babayız. Taşıdığımız çocukları böyle bir sorumluluk altında güvenle yerlerine ulaştırmak zorundayız. Bizim işimizde empati yapmak, kendimizi karşımızdakinin yerine koymak çok önemlidir. Her sektörde olduğu gibi sizlerin çalışmış olduğu sektörde de iletişim kurmak ve diyaloga geçmek çok önemlidir” şeklinde konuştu.
 
Eğitim Uzmanı Hüseyin Uçar, daha sonra örneklerle iletişim konusunu anlatarak, şoförlerin sorularını yanıtladı.
 
Editör: TE Bilişim