“Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” Stanford Üniversitesi’nin (ABD) PLOS Biology adlı dergisinde yayımlandı. Yayınlanan dergi uzman bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından oluşturulan sıralamaya Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden 7 akademisyen de sıralamada yer aldı.

Bilimsel h-indeksi, dengelenmiş ortak yazarlı hm indeksi, atıf sayısı, yazar sırası, yazar sayısı, kendine atıf oranı gibi değişkenlerden oluşan ve kompozit indikator bilimsel etki indeksi kullanılarak alanında uzman bilim insanlarının yer aldığı ekip tarafından oluşturulan sıralamaya Üniversiteden 7 akademisyen de girmeyi başardı.

Yaklaşık 7 milyon araştırmacı üzerinde yürütülen ve dünyanın en etkili bilim insanlarının 22 alan ve 176 alt alanda listelendiği, Türkiye'den 857 bilim insanının yer aldığı listede 2019 yılında yapılan çalışmalar baz alındığında, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarıdemir 62.825'nci, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yasin Kabalcı 94.105'inci, Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yeliz Konuklu 138.324'üncü, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Gökçek 157.562'nci olurken Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Atıcı da 361.118'inci olarak büyük bir başarı elde etti.

Kariyerleri boyunca yaptıkları çalışmalar dikkate alındığında ise Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Adnan Görür 234.620’nci, Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emin Çadırlı 270.827’nci olarak en etkili bilim insanları listesinde yer aldı. Ayrıca, 2019 yılında yapılan çalışmalar listesinde yer alan Mühendislik Fakültesi’nden, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sarıdemir ve Maden Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Ümit Atıcı, bu listede de yer almaya hak kazandı.

Konu hakkında açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne giren akademisyenlerimizin, yapmış oldukları bilimsel çalışmalarla bilime evrensel düzeyde sağladıkları katkılar dolayısıyla teşekkür ederek, bilimsel çalışma yapma gayretinde olan tüm akademisyenlere imkanlar dahilinde destek olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ayrıca son derece önemli bir başarı örneği olduğuna da vurgu yapan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, bu başarıların artırılması ve sürdürülebilir hale gelmesi noktasında da akademisyenlerimizin aynı özveri ve çabayla çalışmalarına devam edeceklerine dair inancının tam olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim