Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol ile İl Müdürlüğümüz hizmet binasında kurulan Çevre Eğitim Merkezi'nde Anasınıfı öğrencilerine yönelik düzenlenen çevre bilinci eğitimlerinin devam ettiğini belirtti.

Atatürk Eğitimciler Anaokulundan 68 öğrencinin kahraman çevreci olduğunu belirten Gençtürk; “ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz protokol ile İl Müdürlüğümüz hizmet binasında kurulan Çevre Eğitim Merkezi'nde (ÇEM) Anasınıfı öğrencilerine eğitim vermeye devam ediyoruz. İlimizde faaliyet gösteren Atatürk Eğitimciler Anaokulu 68 öğrenci eğitime katılarak belgesini aldıktan sonra Kahraman Çevreci oldular.

Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk; “ Küçük yaşlarda öğrenilen bilgilerin, kazanılan alışkanlıkların ve görülen davranışların yaşam şeklini oluşturması nedeniyle, İlimiz genelinde eğitim gören, özellikle anasınıfı ve 1. sınıf öğrencilerimizde çevre bilinci ve duyarlılığı hakkında bir farkındalık oluşturmak ve çocuklarımıza konunun öneminin benimsetilmesi amacıyla Çevre Eğitim Merkezi (ÇEM) Projemiz ile çocuklarımızın Çevre Eğitimini uygulamalı ve görsel animasyon filmlerinin gösterilmesi, afişler, tablolar olarak alması, eğlenceli uygulamalarla birlikte çevre bilinci ve duyarlılığının arttırılması hedeflenmiştir” dedi.

Editör: TE Bilişim