Bu Fakülteyi Kazanan Tüm Öğrencilere 5 Yıl Boyunca Aylık 500 TL Karşılıksız Burs

 

Niğde Üniversitesi’nde bu yıl eğitim öğretime açılacak olan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni tercih eden tüm öğrencilere aylık 500 TL karşılıksız burs ve yurt imkânı sağlanacak.

 

Tarımsal alanda Türkiye’de ilk ve tek İngilizce eğitim verecek olan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, 'Bitkisel Üretim ve Teknolojileri' ve 'Tarımsal Genetik Mühendisliği' bölümlerine 2013-2014 eğitim-öğretim yılında ilk kez öğrenci alacak.

 

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni tercih eden öğrencilere Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrenim görecekleri 5 yıl boyunca aylık 500 lira burs verileceğini söyledi.

 

Rektör Prof. Dr. Adnan Görür yaptığı açıklamada; “Niğde Üniversitesi bünyesinde ilk defa bu yıl eğitim öğretime başlayacak olan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, isim ve kapsam bakamından şu anda Türkiye'de eğitim vermekte olan ziraat fakültelerinden farklı bir yapılanmayı içeriyor. Bu yıl, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü ile Tarımsal Genetik Mühendisliği Bölümüne 30’ar öğrenci alarak eğitime başlayacağız. Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi isim ve kapsam bakımından Türkiye’de ilk olması münasebetiyle üniversitemiz için önemli bir yere sahip. Bu fakülte tamamen Doğuş Holding tarafından finanse ediliyor. 30 bin metrekare kapalı alana sahip fakülte binası, laboratuarlar ve derslikler de dâhil olmak üzere bütün fakültenin fiziki ve teknik yapılanması Doğuş Holding'in destekleriyle oluşturuluyor" diye konuştu.

 

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi'nin uluslararası bakımdan da önemli bir yere sahip olacağını belirten Rektör Prof. Dr. Görür, "Dünyanın en iyi tarım üniversitelerinden biri olan Hollanda Wageningen Üniversitesi ile çift diploma konusunda işbirliği çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar sonuçlandığı takdirde öncelikle lisans üstü eğitimde sonrasında lisans eğitiminde çift diploma programları uygulanacak. Bu fakülteden mezun olacak öğrenciler arzu ettikleri takdirde hem bizim üniversitemizin hem de Wageningen Üniversitesi’nin diplomasına sahip olabilecekler" dedi.

 

Prof. Dr. Adnan Görür, bu yıl eğitime başlayacak olan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ni çok önemsediklerini ve fakülte öğrencilerine çok önemli imkanlar sağlanacağını ifade ederek, "Her öğrenciye Ayhan Şahenk Vakfı tarafından öğrenim görecekleri 5 yıl boyunca aylık 500 lira burs verilecek. Bunun yanı sıra Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi öğrencilerine Doğuş Grubu tarafından Niğde Üniversitesi Merkez Yerleşkesi içerisinde yaptırılan 200 kişilik yurtta öncelikli kalma şansı tanınacak” diye konuştu.

 

Öğrencilerin Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini neden tercih etmesi gerektiği konusunda da açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “İş imkânları açısından tarım, geçerliliğini hiç kaybetmeyen bir sektör. Bu alanda yabancı dil bilen, dünyayı takip edebilen, kendi konusuna hâkim yetişmiş eleman eksikliği çok ciddi boyutta. Bu, sektörün büyümesini engelliyor. Bu nedenle Türkiye’de, dünyada kullanılan tarım teknolojilerini bilen ve bunu uygulayabilen fakülte mezunlarına ciddi ihtiyaç var. Bu hedefle kurulan Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi mezunlarımızın hem teorik bilgi hem de uygulamalı pratik bilgi açısından diğer fakülte mezunlarından bir adım önde olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim