23 Nisan Havacılar Ortaokulu Mevlit Kandili dolayısıyla öğrencilere üzerinde Hz. Peygamber’in (sav) sünnetlerinin yazılı olduğunu çikolatalar dağıttı.



İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve İl Müftüsü Hasan Çınar’ın da katıldığı bir programla dağıtılan çikolatalarla öğrenciler sevindirildi. Sınıflarda öğrencilerle konuşan Milli Eğitim Müdürü Ekinci, değerler eğitimi kapsamında düzenlenen bu tür etkinlikleri önemsediklerini söyledi. Hz. Peygamber’in doğum günü olan Mevlit Kandili’nin bu tür etkinliklerle öğrencilere ve ailelere hatırlatılmasının önemine değinen Ekinci, “EDEP kapsamında böyle bir etkinlik düzenleyen okulumuzu kutluyorum” dedi.

“Peygamberimiz çocukları çok severdi”

İl Müftüsü Hasan Çınar da öğrencilere Peygamberimizi ve doğum günü olan Mevlit Kandili’nin önemini anlatarak “Peygamberimiz çocukları çok sever, onlara hediyeler verirdi. Okulumuzun bu güzel etkinliği ile Peygamberimizin aziz hatırasını canlandırdık, hediyelerle rahmet Peygamberini bir kez daha andık” diye konuştu.

İlk kez böyle bir etkinlik yaptıklarını belirten Okul Müdürü Ramazan Koyuncu da Hz. Peygamber’in doğumunun insanlık için bir rahmet ve kurtuluş vesilesi olduğunu söyledi. O’nun tavsiyeleri ve örnek kişiliğini öğrencilere anlatmak için bu etkinliği düzenlediklerini belirten Koyuncu, “Okulumuzdaki bütün öğrencilere Hz. Peygamberimizin sünnetlerini yaşatmak ve yaygınlaştırmak için çikolata ikram ettik. Bu çikolatalarla birlikte günün anlam ve önemi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri tarafından açıklandı. Hz. Muhammed’in hayatı üzerine bir de hadis yarışması düzenlendi” dedi.

 







Editör: TE Bilişim